Με τρομερή… φόρα μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια και σούπερ… φόρμα, όπως μαρτυράει το αήττητο των 9 σερί αγώνων (6-3-0) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στους δύο τελευταίους μήνες. Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρα στο καλύτερο σημείο του απ’ την εκκίνηση της σεζόν, όμως ακόμα δεν έχει κάνει… κάτι, όσον αφορά τους δύο βασικούς στόχους του. Και για να έχουν αντίκρισμα όσα με τόση υπομονή και προσπάθεια έχτισαν οι παίκτες κι ο προπονητής του “τριφυλλιού” στους δύο πρώτους μήνες της άνοιξης, θα πρέπει να μπουν με νίκη και στον Μάιο, στο αποψινό (1/5, 19:00), πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για την 6η αγωνιστική των playoffs. Ο πρώτος και ίσως ο πιο καθοριστικός απ’ τους επόμενους “τελικούς” που ακολουθούν στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο, που συνοδεύεται από ένα μεγάλο “πρέπει” για τον Παναθηναϊκό. Διότι με ενδεχόμενη νίκη επί των “κιτρινόμαυρων”, θα πιάσει για πρώτη φορά στην εφετινή περίοδο την 3η θέση της βαθμολογίας (προσπερνώντας κατά ένα βαθμό την ομάδα του Χερνάν Μπούργος) και θα αποκτήσει αυτομάτως το πάνω… χέρι στην ευρώ-μάχη (αλλά και στην ισοβαθμία με τον Άρη), περιμένοντας να δει πως θα πορευτεί λίγη ώρα αργότερα και η ΑΕΚ στον δικό της “τελικό” με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (21:00).

Η πλέον καθοριστική “στροφή”

Με το γήπεδο της Λεωφόρου να ετοιμάζεται για ακόμη μία “δυνατή” βραδιά, με γεμάτες εξέδρες, οι “πράσινοι” θα διεκδικήσουν ακόμη ένα τρίποντο, όπως έκαναν στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας πως αυτή είναι ίσως και η πλέον καθοριστική “στροφή”, στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης. Η κόπωση απ’ τα σερί ματς είναι ένα ζητούμενο, ωστόσο, η εξέλιξη της ρεβάνς με τη Λαμία (που “καθάρισε” ουσιαστικά μετά το δεύτερο γκολ του Παλάσιος στο 58’) έδωσε την ευκαιρία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει μία σχετική διαχείριση, αποσύροντας τους πλέον επιβαρυμένους παίκτες του. Κι απ’ τη στιγμή που οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Ρούμπεν Πέρεθ ξεπέρασαν από το πρωί του Σαββάτου (30/4) τις ενοχλήσεις που ένιωθαν τις προηγούμενες ημέρες λίγο πάνω απ’ το ισχίο και χαμηλά στη γάμπα αντίστοιχα, η ενδεκάδα του “τριφυλλιού” δεν αναμένεται να έχει αλλαγές, σε σχέση με τους παίκτες που ξεκίνησαν στα δύο τελευταία παιχνίδια με την ομάδα της Φθιώτιδας, ποντάροντας στην ομοιογένεια, τη σκληράδα και τη συνοχή που έχει αποκτήσει πλέον το συγκεκριμένο σχήμα.

Ίδια ενδεκάδα από Γιοβάνοβιτς

Ο Μπρινιόλι αναμένεται να ξεκινήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ του Παναθηναϊκού με στόχο να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του για 5ο σερί ματς σε playoffs Super League και Κύπελλο, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται ξανά απ’ τους Γιάννη Κώτσιρα και Χουάνκαρ στα άκρα και Μπαρτ Σένκεφελντ-Φραν Βέλεθ στο δίδυμο των στόπερ. Ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι το “6άρι”, έχοντας δίπλα του τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ενώ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα πάρει θέση λίγο πιο ψηλά στον άξονα, πίσω απ’ τον προωθημένο Φώτη Ιωαννίδη. Στα δε “φτερά” της επίθεσης, θα ξεκινήσουν ξανά οι Σεμπαστιάν Παλάσιος (δεξιά) και Αϊτόρ (αριστερά).

Τα προβλήματα με τους στόπερ

Το μοναδικό “θέμα” για τον 59χρονο τεχνικό έχει να κάνει με το “βάθος” του πάγκου, όπου οι επιλογές είναι λιγότερες. Κι αν πίσω απ’ τον Σωκράτη Διούδη που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, υπάρχει ο Βασίλης Ξενόπουλος, το βασικό έλλειμμα έχει να κάνει με τις επιλογές στους στόπερ, καθώς έχουν μείνει off τόσο ο Αχιλλέας Πούγγουρας (μυϊκή σύσπαση στη μέση), όσο κι ο Ζβόνιμιρ Σάρλια (ενόχληση στους προσαγωγούς). Με τις λύσεις στον πάγκο -όσον αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς- να περιορίζονται στον 19χρονο Γιώργο Σιδερά, αλλά και τους Δημήτρη Κουρμπέλη (ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις στο πόδι) και Φακούντο Σάντσες, που μπορούν να αγωνιστούν κατά συνθήκη στην οπισθοφυλακή. Εκτός έμεινε ακόμη κι ο Μακέντα, ο οποίος μόλις την Παρασκευή (29/4) επέστρεψε απ’ την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Άρη συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιτάλ.]]>