Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Θέλτα με 3-1 στο «Καμπ Νόου» σε ένα θεαματικό παιχνίδι της 36ης αγωνιστικής στη La Liga και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα.
Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον Ουσμάν Ντεμπελέ σε εξαιρετική μέρα για ακόμα ένα παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 30‘. Ο Γάλλος εξτρέμ έκανε εκπληκτική προσπάθεια, ντριμπλάροντας δύο αντιπάλους και έβγαλε την ασίστ για το 1-0 του Μέμφις Ντεμπάι.
Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει, αν και οι Γαλιθιάνοι ήταν επικίνδυνοι και είχαν ευκαιρίες να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και στο 48′ ο Ντεμπελέ έβγαλε τη 13η φετινή ασίστ του στο πρωτάθλημα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει για 11η φορά.
Η Θέλτα μείωσε αμέσως με τον Ίαγο Άσπα από λάθος του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν
και είχε δύο καλές στιγμές στη συνέχεια. Ο ρυθμός διεκόπη αρχικά στο 58′ με την αποβολή του Χέισον Μουρίγιο και στη συνέχεια στο 60′ με έναν τραυματισμό που σκόρπισε ανησυχία. Ο Ρόναλντ Αραούχο πήδηξε για κεφαλιά με τον Γκάβι, οι δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα συγκρούστηκαν με τα κεφάλια τους και παρότι ο Ουρουγουανός συνέχισε να τρέχει προς την άμυνα, κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος.
Αμέσως έτρεξαν στο χορτάρι οι γιατροί των Καταλανών και ένα ασθενοφόρο και όταν διαπιστώθηκε ότι ο Αραούχο μπορεί να μετακινηθεί, διακομίστηκε στο νοσοκομείο (εν μέσω ευτράπελων). Η ενημέρωση των “μπλαουγκράνα” έκανε λόγο για διάσειση, χωρίς περαιτέρω ανησυχία.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, αλλά με το 3-1 να μένει μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

https://balla.com.cy/2022/05/11/o-araoycho-lipothymise-kai-apochorise-me-asthenoforo-fotos-binteo/