Έχει γίνει πλέον συνήθεια στην ΑΕΛ κάθε καλοκαίρι σχεδόν να υπάρχει μια συζήτηση για το μπάτζετ της ομάδας. Συνήθως υπάρχει η τάση (από τους φίλους των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού), για να ανέβει το μπάτζετ και να είναι ισχυρό το σύνολο τους. Βλέποντας και την πορεία της ομάδας φέτος που δεν ήταν και η καλύτερη, σίγουρα δεν μπορεί να αδικήσει κάποιος τον κόσμο που ζητάει από τον διοικητικό ηγέτης της ΑΕΛ να ανεβάσει τον προϋπολογισμό και να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους έχει δείξει πως διαθέτει τις ικανότητες αλλά και τους τρόπους να έχει την ΑΕΛ πρωταγωνίστρια φτάνει και ο κόσμος της ομάδας να είναι δίπλα τους.
Βλέποντας το πώς κινείται πλέον το πράγμα στο ποδόσφαιρο μας, με τους επενδυτές να έρχονται και να ανεβάζουν τα μπάτζετ, όπως έγινε σε διάφορες συλλόγους, αλλά και τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι και άλλες ομάδες ετοιμάζουν παρόμοιες κινήσεις, η ΑΕΛ με τα υφιστάμενα δεδομένα κινδυνεύει να μείνει ξανά εκτός χορού. Ο πρόεδρος θα πρέπει να δει ή και να βρει τους τρόπους να είναι κοντά και η δική του ομάδα και να μην έχει ρόλο κομπάρσου και την νέα χρονιά. Αυτό μπορεί να γίνει με την αύξηση του προϋπολογισμού, πάντα μέσα στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας, έτσι ώστε η ΑΕΛ να δηλώσει παρών και να είναι πρωταγωνίστρια.
Ερχόμαστε τώρα και στους φίλους της ΑΕΛ,
που είδαμε να επιστρέφουν σε ένα μέρος τους, στα παιχνίδια κυπέλλου με Απόλλωνα και Ομόνοια, κάτι που έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την νέα χρονιά. Πλέον με το καινούργιο γήπεδο, εκλείπουν οι δικαιολογίες, δεν θα υπάρχουν οι περιβόητοι στύλοι του Τσιρείου, δεν θα είναι μακριά ο αγωνιστικός χώρος, δεν θα βρίσκεσαι σε απαρχαιωμένο γήπεδο κλπ… Αντίθετα ο αέρας του νέου γηπέδου δίνει πολλά πλεονεκτήματα από όλες τις απόψεις. Εδώ είναι η πρόκληση των φίλων της ΑΕΛ για την νέα χρονιά. Να φωνάξουν παρών μέσω των εισιτήριων διαρκείας, ξεφεύγοντας από τα συνήθης νούμερα των 1000 και 1500 εισιτήρια διαρκείας, και ανεβάζοντας τον αριθμό κατά πολύ περισσότερο. Υπερβολικό ή όχι από την στιγμή που υπάρχουν οι απαιτήσεις θα πρέπει και οι φίλοι της ομάδας να είναι στην κερκίδα, ίσως και να ξεπεράσουν τα 3500 εισιτήρια διαρκείας που είχαν κάνει στις αρχές της χιλιετίας.

Αριστείδου Μιχαήλ