Μια πρώτη «γεύση» για όσα έρχονται στον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι, την πήρατε λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά την επιστροφή του «τριφυλλιού» στους τίτλους έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα και ενώ αρκετά «κεφάλαια» παραμένουν ανοιχτά και άλλα θα διαμορφωθούν από τις πιθανές διαφοροποιήσεις συνθηκών μέσα στο καλοκαίρι, πάμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί πιθανότατα το ρόστερ των «πρασίνων» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτοί που φεύγουν

Την αρχή την έκανε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης που ανακοινώθηκε από την Ανκαραγκουτσού. Θα τον ακολουθήσει ως ελεύθερος ο Μαουρίσιο. Δεδομένα θα επιστρέψει στην Κορίνθιανς ο Ματέους Βιτάλ και στην Χρόνινγκεν ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ που ήταν δανεικοί.

Είναι αρκετά πιθανό να αποχωρήσει ένας εκ των Αχιλλέα Πούγγουρα ή Ζβόνιμιρ Σάρλια. Μπορεί και οι δύο. Παρελθόν θα αποτελέσει και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης που είναι εκτός πλάνων. Από την στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν ως προτεραιότητα έναν φορ κλάσης και θέλουν να επενδύσουν στον Φώτη ΙωαννίδηΚαρλίτος και Μακέντα βρίσκονται στον… αέρα αλλά έχουν συμβόλαιο και πρέπει να έρθουν προτάσεις για να αποχωρήσουν.

Δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ ο Σωκράτης Διούδης, καθώς ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε, ενώ στο «τριφύλλι» θα ψάξουν τρόπο για να αποδεσμεύσουν τον Αγιούμπ που δεν υπολογίζεται αλλά και τους ΚαμπετσήΣαβιέρ που επιστρέφουν από δανεισμούς. Ερωτηματικό αποτελεί ο Φακούντο Σάντσες.

Αυτοί που μένουν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μισεί τις μεγάλες αλλαγές, λατρεύει όμως το νορμάλ, δηλαδή την διατήρηση του βασικού του κορμού. Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, Κώτσιρας δεξιός μπακ, Χουάνκαρ αριστερός, Βέλεθ και Σένκεφελντ οι δύο στόπερ.

Για την ανανέωση συμβολαίου του Χουάνκαρ υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία πως θα παραμείνει στον σύλλογο. Η υπόλοιπη αμυντική γραμμή έχει συμβόλαιο. ΡούμπενΑϊτόρ και Παλάσιος δεν «κουνιούνται».

Από κει και πέρα, υπάρχει η πρόθεση να γίνει υπέρβαση για να αγοραστεί ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χοφενχάιμ ενώ επιθυμία της ομάδας είναι να παραμείνει ο Λούκας Βιγιαφάνιες αλλά όχι με το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ που έχει τώρα.

Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για την μεσαία γραμμή, για τον Ιωαννίδη τα είπαμε παραπάνω.

Αυτοί που έρχονται

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί σέντερ φορ από το υψηλότερο δυνατό ράφι. Ανεξάρτητα από την παραμονή των ΓκατσίνοβιτςΒιγιαφάνιες, θα αποκτηθεί ένα δημιουργικό «8άρι» που να κάνει διαφορά και από και έπειτα ανάλογα με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον Σέρβο και τον Αργεντινό, θα προκύψει ο αριθμός των κεντρικών μέσων που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να μείνει στο 1, μπορεί να φτάσει και στο 3. Στο «6» η ομάδα είναι γεμάτη με ΚουρμπέληΑλεξανδρόπουλο και Ρούμπεν.

Στο κέντρο της άμυνας ο Γιοβάνοβιτς θα ήθελε έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, σίγουρα θα έρθει ένας σε αυτή την θέση ίσως και δύο, αν φύγει και ο Σάρλια και ο Πούγγουρας.

Στα άκρα της επίθεσης υπάρχει μόνο ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ, οπότε χρειάζονται ακόμη δύο για να συμπληρωθεί η τετράδα. Δεδομένα θα αποκτηθεί μπακ-απ του Χουάνκαρ και δεξί μπακ, αν φύγει τελικά ο Σάντσες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έρθει και πορτιέρε για να βάλει ισχυρό ανταγωνισμό στον Μπρινιόλι.