Για την αποχώρησή του από την ΑΕΛ, τους λόγους και την άποψή του για το τι πρέπει να αλλάξει, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο Σάββας Παντελίδης.

Για την αποχώρησή του: «Όπως ήταν τα πράγματα στην πρώτη συνάντηση, ήταν να συνεχίσω. Μετά φάνηκε πως υπήρχε διαφωνία. Όσες φορές δεν βρήκα τη λύση πριν αρχίσει η προετοιμασία, το βρίσκεις μπροστά σου πολύ γρήγορα. Οπόταν σταματάει η συνεργασία. Θεώρησα πως είναι καλύτερο να μη συνεχίσουμε γιατί είναι άσχημο να αρχίσει η χρονιά, να υπάρχουν διαφωνίες και για κάποιους λόγους να σιωπάς και στη συνέχεια να την πληρώνει η ομάδα. Πώς θα μπορούσα μετά να πω ότι διαφωνώ; Διαφωνώ από τώρα κι όλα καλά. Είναι θέματα αρχής. Θεωρώ πως αν για κάτι πρέπει να είναι υπεύθυνος ο προπονητής, είναι ο σχεδιασμός. Όταν υπάρχουν διαφωνίες, είναι καλύτερα να μην υπάρχει συνεργασία.
Η διοίκηση μου έδειξε με όσα μου είπε πως ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει όμως να είσαι σίγουρος ότι θα το πετύχεις αυτό, αλλιώς καλύτερα να μην μιλήσεις. Θα ήμουν και υπόλογος απέναντι στον κόσμο. Για να πάρεις την ευθύνη, θα πρέπει να έχεις τον χώρο σου να σχεδιάσεις πράγματα. Δεν μπορώ να μείνω στη… φανέλα. Οι υπόλοιποι ξεφεύγουνε. Όταν υπάρχουν διαφωνίες, δεν είναι εύκολο να λειτουργήσουν όλα ομαλά. Θα ήταν πολύ λίγες οι πιθανότητες για να πετύχουμε. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες που θα ερχόντουσαν, αλλά το πώς θα στηνόταν η ομάδα επαγγελματικά. Οι υπόλοιποι έχουν αρχίσει και το κάνουν. Δεν μιλήσαμε για το μπάτζετ. Όλα σταμάτησαν όταν αντιλήφθηκε ο ένας τον τρόπο του άλλου. Δεν έχει να κάνει με χρήματα. Δεν μπορεί να είναι μπερδεμένη η ομάδα στο πώς θα σχεδιαστεί και όλοι να έχουν άποψη σε όλα. Μετά ο προπονητής θα είναι κλόουν κι εγώ δεν ήμουνα ποτέ μου».

-Για τη σχέση του με τον πρόεδρο: «Δεν είμαι πολύ επικοινωνιακός, απλά βρεθήκαμε δύο φορές μέχρι τώρα. Καταλάβαμε και οι δύο ότι έχουμε διαφορετικό τρόπο. Είναι πιο καλό για την ομάδα αυτό που έγινε».

-Τι πρέπει να αλλάξει: «Πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην καθημερινότητά της, στη δομή της, στον επαγγελματισμό όλων που βρίσκονται στην ομάδα. Ο καθένας να έχει το χώρο του και το χρόνο του».

-Για το τι αφήνει: «Υπήρχε μεγάλη διαφορά. Η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Αφήνω 1-2 μικρούς στην ομάδα, παρότι δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Ασφαλώς ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά. Αν αυτά τα παιδιά αυξήσουν την ένταση στην καθημερινότητά τους, μπορούν να προχωρήσουν. Το ματς με τον Απόλλωνα μας έκλεισε τα φώτα. Μας έκλεισε τον διακόπτη. Το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, όχι η προηγούμενη».

-Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, δεν είναι καθόλου μακριά από το ελληνικό. Υστερεί λίγο στις εντάσεις. Είχαμε παιχνίδια που μετά το 60’ δεν είχαμε την ίδια απόδοση. Γενικά δεν έχω παράπονα, έχω θετική εικόνα. Πολλά παιδιά μπορούν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα».

-Για το πού θα συνεχίσει κι αν θα παραμείνει στην Κύπρο: «Θα δούμε από την Παρασκευή. Όλα είναι πιθανά».

-Για τον Κουέστα που φέρεται να έχει συμφωνήσει με το ΑΠΟΕΛ: «Πολύ καλός τερματοφύλακας, πολύ σοβαρό παιδί. Έχω πάρα πολύ καλή άποψη. Θα είναι πετυχημένη μεταγραφή για το ΑΠΟΕΛ, παρότι για τις μεταγραφές ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».