Ένα πράγμα πρέπει να κάνουν στο ΑΠΟΕΛ μετά και το… επεισοδιακό ντέρμπι Κυπέλλου με την Ανόρθωση. Να ηρεμήσουν και να γυρίσουν σελίδα καθώς ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.
Το πρώτο είναι αυτό της Κυριακής με την Πάφος FC στο ΓΣΠ, ματς το οποίο επιβάλλεται να νικήσει το ΑΠΟΕΛ για δύο λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με τον πιο ρεαλιστικό στόχο που είναι η 2η θέση καθώς με νίκη θα κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με το πρωτάθλημα. Στην χειρότερη περίπτωση οι «γαλαζοκίτρινοι» θα κλείσουν τον α’ γύρο των πλέι οφ με διαφορά έξι βαθμών, ενώ αν ευνοήσουν οι συνθήκες-αποτέλεσμα από το σημερινό ντέρμπι στην «Αρένα» τότε θα πλησιάσουν και την κορυφή.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με σημερινή προπόνηση στον Αρχάγγελο και η επιπλέον απουσία θα είναι ο Λέο Νατέλ ο οποίος μπαίνει στο απουσιολόγιο μαζί με τους Ντε Βινσέντι, Κβιλιτάια και Νταουσβίλι.
Το πλάνο του Σωφρόνη θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με ότι είδαμε την περασμένη Τετάρτη.
Ο Σκουφέτ ή ο Μιχαήλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια και… επιστρέφει η τετράδα στην άμυνα.
Στο κέντρο της οπισθοφυλακής νέο πρόσωπο θα είναι ο Καρώ με παρντενέρ τον Βινίσιους. Δεξιά θα επιστρέψει ο Ζοάο Πέδρο και αριστερά θα παίξει ο Σαμπάλα.
Ο Σαρφό με τον Σόουζα θα κινούνται στην μεσαία γραμμή, ο Ντανίλο σε πιο ελεύθερο ρόλο. ο Οκριασβίλι αριστερά, ο Ντογκαλά δεξιά και στην κορυφή ο Μάγκλιτσα. Θέση διεκδικεί και ο Θεοδώρου.

Χρίστος Χρίστου