Ο Χάρι Μαγκουάιαρ διανύει μία εφιαλτική σεζόν, ενώ παράλληλα υποφέρει από τραυματισμό στο γόνατο. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο η Daily Mail υποστηρίζει πως ο κεντρικός των κόκκινων διαβόλων μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο Μαγκουάιαρ έχει δεχθεί αρκετή κριτική για τις εμφανίσεις του φέτος, ενώ τα πράγματα έχουν πάει στα άκρα, καθώς άγνωστοι τον απείλησαν ότι θα ενεργοποιήσουν βόμβα στο σπίτι του, εάν δεν παραιτηθεί από αρχηγός.
Στο καλεντάρι των κόκκινων διαβόλων έχουν απομείνει τέσσερα ματς, απέναντι στην Τσέλσι, την Μπρέντφορντ, την Μπράιτον και την Κρίσταλ Πάλας. Αυτά είναι τα παιχνίδια που κινδυνεύει να χάσει ο Άγγλος αμυντικός.
Ο Ραλφ Ράνγκνικ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του περιβραχιόνιου τονίζοντας πως οι παίκτες θα έπρεπε να επιλέξουν τον αρχηγό: «Θεωρώ ότι ο αρχηγός πρέπει να ψηφίζεται από την ομάδα. Στη Γερμανία έχουμε έναν πίνακα τεσσάρων ή πέντε παικτών που επιλέγουν οι παίκτες.
Αυτό θα έκανα εάν ήμουν ο προπονητής την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είμαι. Αυτό είναι ο κάτι που θα αποφασίσει ο Έρικ Τεν Χαχ».