Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport FM 104.0 τις επίμαχες φάσεις που πολυσυζητημένου αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Η πρώτη κόκκινη του Νατέλ: «Στο 5’ ο Νατέλ κάνει μία επικίνδυνη προβολή και χτυπάει τον Αρτυματά. Ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα γιατί υπήρχε μία υποσχόμενη επιθετική ενέργεια της Ανόρθωσης και μετά υπέδειξε το φάουλ, δείχνοντας κίτρινη κάρτα. Επενέβη το VAR και ακολούθως ο διαιτητής υπέδειξε κόκκινη. Συμφωνώ μαζί του. Ήταν φάουλ για κόκκινη κάρτα».

-Η φάση με τον Ρισβάνη στο 19’: «Είχε δεχθεί κίτρινη στο 14’. Μετά στο 19’ κάνει ένα τάκλιν, βρίσκει την μπάλα αλλά αφήνει το πόδι του στο έδαφος και μετά το υψώνει και χτυπάει τον αντίπαλο, έξω απ’ την περιοχή. Εδώ είναι το αδύνατο σημείο του VAR, δεν μπορεί να επέμβει σε τέτοιες φάσεις παρά μόνο για απευθείας κόκκινη κάρτα. Υπήρχε παράβαση για φάουλ υπέρ του ΑΠΟΕΛ και ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεμάτη, για τον Ρισβάνη».

-Η δεύτερη κόκκινη στον Ντανίλο: «Έγινε δεύτερο λάθος από το διαιτητή. Το φάουλ ήταν φάουλ. Η ένταση του φάουλ δεν προδίκαζε για κάρτα. Μόνο αν ήταν υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την κάρτα. Με το νόμο να είναι κατοχυρωμένος, αλλά με το πνεύμα του κανονισμού όχι. Πρέπει να προστατέψεις λίγο το παιχνίδι, να μην το καταστρέψεις».

-Οι αποβολές των Βινίσιους-Σόουζα: «Στην 3η αποβολή ήταν προφανής υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Στην 4η κόκκινη ήταν αγκωνιά, κακή χρήση του χεριού. Ήταν πολύ σωστές οι αποφάσεις».

-Για άλλες φάσεις: «Υπήρχαν κι άλλες φάσεις που θα μπορούσε να κάνει χρήση της κάρτας. Η φάση του Σατσιά με τον Χριστοφή, ένα πάτημα του Θεοδώρου. Στο 22’ ο Βινίσιους δέχθηκε κίτρινη για κράτημα στον Ουάρντα. Ο Σόουζα ερχόμενος με φόρα χτύπησε τον Ουάρντα και έστειλε την μπάλα έξω με τα χέρια. Εδώ αντί για τρεις κίτρινες είδαμε μία. Στο χέρι του Σατσιά ή στο πέσιμο του Θεοδώρου με τον Κορέια, δεν υπήρχε πέναλτι.Έκανε λάθη ο διαιτητής, αλλά δεν βοηθήθηκε από κανέναν. Ούτε από τους παίκτες, ούτε από τους πάγκους».