Ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε στον super sport fm 104.0 κάποιες από τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής.
Αναλυτικά, σχολίασε ως ακολούθως τις φάσεις στους αγώνες του α’ γκρουπ:
ΑΠΟΕΛ-ΠΑΦΟΣ FC: Στο 16’ τιμωρείται ο Οκριασβίλι για θέατρο στην περιοχή της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο κανονισμός λέει θέατρο ίσον κίτρινη κάρτα και από την στιγμή που σφυρίζεις αυτή την παράβαση έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ αφού είχε δεχθεί πρώτη κίτρινη (σωστά) στο 4’.
Στο 43’ ο Παλάσιος παίζει την μπάλα πριν βάλει το πόδι του ο Βινίσιους και δεν υπήρξε παράβαση-πέναλτι όπως ζήτησε ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έπαιξε και την μπάλα με το χέρι.
Σωστά ακυρώθηκε το γκολ των φιλοξενουμένων στο 70’ σαν οφσάιντ, από την στιγμή που τραβήχτηκε η γραμμή, όπως την είδαμε.
ΑΡΗΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Στο 6’ ο Κβάσιουκ απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, ενώ πήρε πορεία προς τον παίκτη της Ανόρθωσης που θα ήταν σε ευκαιρία επίτευξης γκολ. Σωστά δόθηκε το πέναλτι και λάθος δεν απέβαλε αμέσως ο διαιτητής τον παίκτη του Άρη. Τον διόρθωσε επίσης σωστά στη συνέχεια ο VAR και έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Σωστά δόθηκε το φάουλ και η κίτρινη κάρτα στο Ρισβάνη πριν την ισοφάριση του Άρη.
ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Πίττα στο 27’ αφού ήταν εκτεθειμένος ο επιθετικός του Απόλλωνα. Το αμφισβητούμενο αράουτ στο φινάλε δεν ξεκαθαρίζει αν ήταν υπέρ του Απόλλων ή της ΑΕΚ.