Φτάσαμε τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει εκεί στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.
Είναι όλα ανοικτά και για τον πρωταθλητή και για την 2η θέση η οποία φέτος οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και γενικότερα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Για τους ουδέτερους, είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να φανταστούν, γι’ αυτούς όμως των οποίων οι ομάδες εμπλέκονται σε όλο αυτό είναι λίγο αγχωτικό.
Ψάχνοντας λίγο τι συνέβαινε πέρσι τέτοια εποχή, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ τα ίδια (βαθμολογικά) με διαφορετικούς όμως πρωταγωνιστές.
-Μετά από 28 παιχνίδια πέρσι η διαφορά του πρώτου στην βαθμολογία με τον δεύτερο (ΟμόνοιαΑΕΛ) ήταν ένας βαθμός όπως ισχύει και φέτος (ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ).
-Πέρσι ο δεύτερος από τον τρίτο απείχε τρεις βαθμούς (ΑΕΛΑπόλλων), φέτος τέσσερις (ΑΠΟΕΛΑΕΚ).
-Ο τρίτος στην βαθμολογία στην περσινή σεζόν (Απόλλων) απείχε από την κορυφή τέσσερις βαθμούς, ενώ φέτος η διάφορά είναι στους πέντε (Απόλλων 1ος-ΑΕΚ 3η).
-Η μεγάλη διαφορά είναι ότι πέρσι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ήταν τέσσερα αντί πέντε και ήταν ξεκαθαρισμένα μέσω του πρωταθλήματος. Η ουσία ήταν να μην διαφοροποιούσε τα δεδομένα ο Ολυμπιακός μέσω Κυπέλλου, κάτι που δεν έκανε μιας και πήγε μεν τελικό αλλά δεν σήκωσέ το τρόπαιο.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΜΑΤΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΜΑΤΣ

Χρίστος Χρίστου