Δίνοντας συνέχεια στο κεφάλαιο Μίλοραντ Μάζιτς, είναι αλήθεια ότι όποιος θελήσει να βρει επιβαρυντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εξέλεξε να διαχειριστεί κάποια θέματα, σαφώς και θα βρει για το Σέρβο.
Με αφορμή την επιλεκτική του ευαισθησία ώστε να καρατομήσει π.χ το Νικόλα Νεοκλέους αλλά και το Λούκα Σωτηρίου, δικαιολογημένα όποιος θέλει να χαρακτηρίσει «σκόπιμες» τις αποφάσεις του, μπορεί να το τεκμηριώσει ως εξής.
Επί δικής του θητείας στην προεδρία της επιτροπής διαιτησίας, γίναμε όλοι μάρτυρες πολλών λαθών και μάλιστα λαθών που καθόρισαν όχι απλά αποτελέσματα, αλλά και πορείες ομάδων στο πρωτάθλημα.
Ποιος να ξεχάσει τα λάθη που έκαναν διαιτητές οι οποίοι ακόμα είναι στον κατάλογο και αξιολογούνται από το Σέρβο;
Για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε την περίπτωση Γιώργου Νικολάου. Καταστρατήγησε κυριολεκτικά ξεκάθαρους κανονισμούς αλλά παραμένει στη θέση του. Πόσα, μα πόσα λάθη έχει σε βάρος του ο Γιώργος;
Και μην πει κάποιος, ότι έκανε λιγότερα λάθη από το Νεοκλέους ή από το Σωτηρίου; Πάμε όμως και στην περίπτωση του Βασίλη Δημητρίου. Ο οποίος να μεν καρατομήθηκε λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του επειδή έτσι έκρινε ο κύριος Μάζιτς, όμως είναι και για το Βασίλη αλήθεια, ότι συνδέεται τα τελευταία χρόνια με πολλά άλλα λάθη που ήταν καθοριστικά για την έκβαση αποτελεσμάτων με τεράστια βαθμολογική σημασία.
Άρα λοιπόν καταλήγω στο εξής. Ο κύριος Μάζιτς διαχειρίστηκε 100% λανθασμένα το τελευταίο περιστατικό. Θα έπρεπε να υπολόγιζε ότι η ευαισθησία που έδειξε θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων. Και όχι άδικα αλλά με δική του υπαιτιότητα.
Και επαναλαμβάνω. Ποιος μπορεί να αδικήσει όσους καταλογίζουν στο Σέρβο την κατηγορία ότι έκλεισε τα μάτια στο παρελθόν και τα άνοιξε σε χρόνο που ο ίδιος επέλεξε και αφήνει όμως ερωτηματικά;
Υ.Γ Τα λάθη του Βασίλη, του Νικόλα και του Λούκα δεν έγιναν μόνο το 2022 αλλά ήταν ορατά κα εξόφθαλμα από το 2021.
Τι έκανε όμως ο Μάζιτς; Τους έκρινε όλους ικανούς να διατηρήσουν το σήμα του διεθνή ρεφ και για το 2022!

Μιχάλης Παπαγεωργίου