Μπορεί οι ΑΕΛΙΣΤΕΣ να είναι σε αναμονή για την επόμενη μέρα στην ομάδα τους και δη για το θέμα προπονητή, όμως ο πρόεδρος, διαχειρίζεται τα δεδομένα με το δικό του φακό.
Έχει άλλωστε κάποιους λόγους για να κάνει προσεχτική αξιολόγηση και να λάβει τις πιο σωστές για την ομάδα αποφάσεις.
Ο Ανδρέας Σοφοκλέους, αναλύει από κοινού τα οικονομικά δεδομένα, όπως αυτά θα είναι στη νέα σεζόν. Η ομάδα χωρίς την ευρωπαϊκή της παρουσία που πέρσι έφερε χρήμα και χωρίς όπως φαίνεται να προκύψουν έσοδα από μεταγραφές κάτι που επίσης έγινε πέρσι, πρέπει να κινηθεί σε σωστά και ασφαλή πλαίσια.
Ξέρει βέβαια ο πρόεδρος, ότι θα έρθουν περισσότερα χρήματα από τη μετακίνηση στο νέο γήπεδο, γεγονός που ενδέχεται να βοηθήσει πολύ και αξιολογεί τα δεδομένα, προτού καταλήξει στο μπάτζετ.
Υπολογίζει ταυτόχρονα και τις αλλαγές που έχουν προκύψει στο ποδόσφαιρο μας, με την παρουσία ομάδων οι οποίες έχουν πλέον απαιτήσεις για μία θέση στην Ευρώπη όπως είναι ο Άρης και η Πάφος FC και είναι ένας ακόμα παράγοντας που τον οδηγεί στο να λάβει τις πιο ενδεδειγμένες (για την ΑΕΛ) αποφάσεις, προκειμένου να γίνει καλύτερη ομάδα στη νέα και πιο απαιτητική σεζόν.