Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σάββας Παντελίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για ότι αφορά την ομάδα της Λεμεσού και την παρουσία του, καθώς και το μέλλον του.

-Για την παρουσία του σ’ αυτούς τους πέντε μήνες στην ΑΕΛ: «Σε αυτούς τους πέντε μήνες κάναμε βήματα προόδου, όχι αρκετά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Παρουσιάσαμε ωστόσο μια βελτίωση. Τροχοπέδη ήταν, λόγω κορωνοϊού, ότι παίζαμε συνέχεια Τετάρτη-Κυριακή και δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε περισσότερα πράγματα. Πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά βελτιώνονται όλα. Υπήρξε βελτίωση αλλά θα μπορούσαμε καλύτερα.

-Για την πορεία σε κύπελλο και πρωτάθλημα: «Αν είχε μπει το γκολ στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαμε να προκριθούμε. Μείναμε έξω με δύο ισοπαλίες. Στο πρωτάθλημα χάθηκε αρκετά μεγάλος χρόνος για να μπούμε στην 6άδα. Την είσοδό μας τη χάσαμε με τις ομάδες του κάτω γκρουπ, χάσαμε οκτώ βαθμούς με αυτές τις ομάδες».

-Για την παρουσία της ομάδας στη ρεβάνς με την Ομόνοια: «Μετά το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο να λέμε πράγματα. Κι εγώ έβλεπα το Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ κι έκανα σκέψεις. Π.χ στο ημίχρονο θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρεις για 3-4 παίκτες πώς θα ξεκινήσουν στο β’ ημίχρονο. Είχαμε τέσσερεις παίκτες που ήταν σε καλή μέρα και θα μπορούσαν στο επόμενο δεκάλεπτο να ζητήσουν αλλαγή. Πράγματα που δεν ξέρει ο αντίπαλος. Θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Αν ήταν γνωστό σε σας θα ήταν και στον αντίπαλο».

-Για το αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο: «Εντός των ημερών φαντάζομαι θα υπάρξει μία συνάντηση. Είναι ένα θέμα μεταξύ εμού και της ομάδας, δεν είναι για δημοσιοποίηση. Κοντά είναι, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη. Αύριο το απόγευμα φεύγω, ίσως γίνει και πριν το Πάσχα».

-Αν θέλει να συνεχίσει: «Ασφαλώς, αλλά δεν είμαι ένας άνθρωπος που με ενδιαφέρει μόνο τι χρήματα θα πάρω. Θέλω να πετύχω, θέλω διακρίσεις. Πρέπει να βάλουμε κάτω τα δεδομένα, να δούμε τι θέλει ο καθένας. Αν συμφωνούμε όλα καλά, αν όχι δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθούμε αργότερα. Δεν είναι μόνο το θέλεις, αλλά αν μπορούν να συμβαδίσουν τα θέλω του ενός με τον άλλο».

-Αν τον ενόχλησε το ότι ακούστηκαν κάποια ονόματα για τη νέα σεζόν: «Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει κάτι επίσημο, δεν μπορώ να πω. Ακούγονται καθημερινά πολλά πράγματα. Εγώ πρέπει να είμαι υπόλογος σε κάτι που λέω. Αν μετά από μήνες μου ζητηθεί η άποψή μου για ποδοσφαιριστή ή την πορεία, θα έχω ευθύνη! Πώς θα έχω την ευθύνη αν δεν συμμετάσχω σε αυτό; Υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα ο Σάντος αλλιώς θα χάναμε τον ποδοσφαιριστή. Όμως, στο μεγάλο σχεδιασμό, πρέπει να είναι υπεύθυνος και υπόλογος ο προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής. Δεν θέλω να χρεωθώ πράγματα που μπορεί να είναι λάθος χωρίς να φταίω».

-Για τη χρησιμοποίηση του Φραντζή και τους νεαρούς: «Ο Χριστόφορος έχει μεγάλη δεκτικότητα. Μαθαίνει πολύ γρήγορα, είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Δουλεύει πάρα πολύ, σε υπερθετικό σταθμό. Περνάει τα δωδεκάμισι χιλιόμετρα ενώ είχε να παίξει ένα χρόνο. Πριν έρθω δεν γνώριζα κανέναν, το πρώτο ματς που ήρθα έβαλα τον Ανδρέου. Έβλεπα στην προπόνηση ότι κάτι μπορεί να κάνει. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για τους μικρούς, δεν είναι έτοιμο αλλά θέλει χρόνο, περίπου έξι μήνες. Το πιο σημαντικό δεν είναι να βάζεις μικρούς, αλλά να τους βάζεις όταν είναι έτοιμοι. Αν τους βάλεις ανέτοιμους θα του καταστρέψεις τον επόμενο ένα χρόνο. Ο Άγγελος Ανδρέου χρειάζεται να ξεπεράσει κάποια πράγματα, είναι όμως στο χέρι του».

-Μήνυμα στον κόσμο: «Θα μιλήσω κυρίως για τους ανθρώπους της ομάδας. Η ΑΕΛ είναι οι φίλαθλοι της και η διοίκησή της. Ο προπονητής έρχεται και φεύγει. Να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα του χρόνου θα είναι καλύτερα από φέτος. Όλοι κάνουμε λάθη, το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου».