Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0. στον απόηχο του ντέρμπι Κυπέλλου κόντρα στην Ανόρθωση.
«Μας είχε σταλεί πρόσκληση από τον κ Κουμα και απάντησε ο πρόεδρος της εταιρείας ότι δεν μπορούσε την συγκεκριμένα μέρα και να οριζόταν σε άλλη ημερομηνία. Ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης μπορεί να γίνει και μέσα από τις δηλώσεις ειδικά του εκπροσώπου τύπου της Ανόρθωσης. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και όχι να λέμε ότι αρνήθηκε η πρόταση για συνάντηση εξομάλυνσης της κατάστασης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε αύριο. Είναι κομψό αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο σε σχέση τι αντιμετωπίζουμε σε προσωπικά μηνύματα. Θα φοβηθείτε αν τα δείτε. Θα πρέπει αυτό το εκρηκτικό και επικίνδυνο μείγμα που δημιουργήθηκε θα πρέπει ο κάθε ένας να κάνει την αυτοκριτική του, α διορθώσει ο κάθε ένας τον εαυτό του και να νουθετήσει και κάποιον που είναι δίπλα του. Ο Κετσπάγια σημείωσε κάτι που τον ενόχλησε. Κατ’ εμένα δεν το έκανε με τον σωστό τρόπο γιατί χρησιμοποίησε κάποιους χαρακτηρισμούς. Δε το κάνεις με χαρακτηρισμούς. Το σημειώνεις χωρίς να το χαρακτηρίζεις. Εκεί είναι το σημείο αν θα υπάρξει συνέχεια. Δεν είναι ο τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Ξέρουμε όλοι, ότι σε όλα τα γήπεδα ζούμε το ίδιο πράγμα. Πέρσι θυμάστε που δεν είχαμε οπαδούς στο γήπεδο; Θυμάστε που πήγε να διακοπεί μετάδοση για έναν που έβριζε δίπλα από μια κάμερα. Να μην είμαστε υποκριτές, όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας».
είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τρία πράγματα. Πρώτον τι επιτρέπεται βάση κανονισμών, δεύτερο ποιο είναι το όριο του επιτρεπτού με το μην επιτρεπτό και τρίτον τι θα κάνουμε για να μην φτάσουμε σε αυτό το όριο. Ο κάθε ένας να το κάνει με τον εαυτό του και μετά να ζητά από τον άλλον να το κάνει. Ακούω από χθες βράδι ότι μίλησα για τον χαρακτήρα του Ουάρντα. Κατανοώ τον άνθρωπο Ουάρντα για την αντίδραση του αλλά και ο ίδιος αν αντιληφθεί ότι δεν γίνεται κάθε φορά να κατηγορείται για το ίδιο πράγμα, σημαίνει κάτι κάνει λάθος. Η ιστορία άρχισε από το πρώτο παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και λόγω της δική τους συμπεριφοράς. Δεν περίμενα από την Ανόρθωση να έχει παράπονο σε αυτό και την ίδια ώρα να σημειώνει το θέμα Κβιλιτάια. Τι θα γίνει με τον Κβιλιτάια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»; Θα μπορούσαμε με άνεση σε σχέση με το τι είδαμε χθες στο γήπεδο να βγάλουμε το βίντεο αντίδρασης του Ουάρντα στο 1-1. Δεν θα το κάνουμε αυτό».
Αν τιμωρούσε π.χ. η Ανόρθωση τον Ουάρντα προχθές δεν θα τελείωνε το θέμα; Τώρα ο Κβιλιτάια, είχε τρεις κερκίδες να πανηγυρίσει: «Συμφωνώ αλλά δεν εξισώνεται το ένα με το άλλο. Έχει παρακολουθήσει την διαδικασία των πέναλτι στον τελικό με την Λίβερπουλ; Είδατε τι συνέβαινε όταν έβαζαν τα πέναλτι την συμπεριφορά στην κερκίδα των αντίπαλων οπαδών; Έπρεπε να τιμωρηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές ή έπρεπε να περιμένουμε το «σσσσσσ…» ενός ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης για να τον καταγγείλουμε; Να μην τα εξισώνουμε όλα. Δεν είναι καλό να έχουμε κοντή μνήμη. Ο Κβιλιτάια πρόσφερε στην Ανόρθωση και πήρε και ο ίδιος και είναι θέμα σεβασμού. Στο πρώτο παιχνίδι σκόραρε και δεν πανηγύρισε. Για πιο λόγο συζητάμε για τον Κβιλιτάια. Μήπως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ειπώθηκαν ποτέ από εκείνη την μέρα μέχρι σήμερα για να δημιουργηθεί αυτό το ζήτημα; Να μην είμαστε υποκριτές. Φτάνει αυτή η κατάσταση».
Αν προσκληθείτε σε νέα συνάντηση θα παραβρεθείτε; «Χθες συναντήθηκαν και τα είπαν οι δυο προέδροι και τους είδατε όλοι μέσα από φωτογραφίες. Υπάρχει πρόβλημα να ην θέλουν να συναντηθούν. Για πιο λόγο πρέπει να αναγάγουμε ένα τέτοιο θέμα».