Το ιδιωτικό fund CVC Capital απέκτησε μετοχικό μερίδιο 13%, αντί 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της γαλλικής Ligue 1, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/3) το διοικητικό όργανο του γαλλικού ποδοσφαίρου (LFP).
Η LFP είχε ενημερώσει απ’ την περασμένη εβδομάδα πως είχε ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την CVC για να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο σε μια νεοσύστατη εταιρεία, που θα εμπορεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη Ligue 1.
Η Λίγκα πρόσθεσε επίσης ότι και οι 20 σύλλογοι της Ligue 1 έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή της πρώτης επένδυσης της CVC στο γαλλικό ποδόσφαιρο, αλλά επί του παρόντος δεν διευκρίνισε πώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό.
Το γαλλικό ποδόσφαιρο υπέστη ισχυρό πλήγμα πέρσι μετά την «κατάρρευση» του ισπανικού πρακτορείου για τα δικαιώματα των Μέσων Ενημέρωσης Mediapro, το οποίο έπρεπε να καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη μετάδοση αγώνων της Ligue 1.
Πέρυσι, η CVC πραγματοποίησε επένδυση 1,994 δισεκατομμυρίων ευρώ στα δικαιώματα μετάδοσης και χορηγίας που συνδέονται με την ισπανική LaLiga, σηματοδοτώντας την πρώτη επενδυτική συμφωνία από εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων σε ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα «πρώτης ταχύτητας».
Η CVC με έδρα το Λουξεμβούργο έχει επίσης επενδύσει στη Formula 1, στο MotoGP και στο ράγκμπι.