Ένας εξαιρετικός Χάρι Κέιν και ένα γκολ του για να «κλειδώσει» τη νίκη της Τότεναμ επί της Μπράιτον στο Άμεξ, ήταν ό,τι πιο σημαντικό παρακολουθήσαμε στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τον Άγγλο να σκοράρει και πάλι μακριά από το Λονδίνο και να «γράφει» ιστορία! 

Πέρυσι, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Ή αν το θέλετε διαφορετικά, ήταν ο άνθρωπος με τους πιο ουσιαστικούς αριθμούς από όλους, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ, όντας ο πρώτος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα!

Συνεπώς, δεν ήταν παράλογο από πλευράς Κέιν το γεγονός πως δεν ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τότεναμ. Δεν είχε κατακτήσει κάτι μαζί της, δεν έχει σηκώσει ποτέ τίτλο, είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο και η αποχώρησή του απέκτησε ζωτική σημασία για τον ίδιο.

Πόσω μάλλον από την στιγμή που έχασε και το EURO 2020 με την Αγγλία, με το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι να τον κάνει να θέλει να πάει σαν… τρελός, παρά τις πιέσεις που του ασκούσε ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Η έλευση του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο τον κάνει να πει το «ναι» προς το παρόν, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του νέου προπονητή της Τότεναμ, τον διατηρούν… ξενερωμένο, με τον Κέιν να κάνει το χειρότερό του ξεκίνημα από τότε που παίζει στην Premier League!

Η χρονιά συνεχίζεται, ο Νούνο φεύγει και στην θέση του έρχεται ο Αντόνιο Κόντε. Ο μοναδικός ίσως άνθρωπος, που εξαιτίας της ισχυρής προσωπικότητάς του, θα μπορούσε να επηρεάσει τον Χάρι Κέιν.

Και πράγματι το κατάφερε. Ολόκληρη η Τότεναμ βελτιώθηκε, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος για αυτήν ήταν πως ο αρχηγός της, ξαναβρήκε τον εαυτό του. Άρχισε να σκοράρει, βρήκε δίχτυα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο επικό «διπλό» της ομάδας του, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήθελε ακόμη ένα μακριά από το Λονδίνο για να «γράψει» ιστορία.

Απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα της εξ’ αναβολής αναμέτρησης με την Μπράιτον, προ κενής εστίας, αλλά στο 57ο λεπτό δεν ήταν δυνατό να αστοχήσει. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, είναι και πάλι ο πρώτος σκόρερ της Τότεναμ και κατά συνέπεια έγινε και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Μετρά 85 γκολ σε 139 ματς, προσπέρασε τον δεύτερο Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το κατάφερε σε 104 ματς λιγότερα! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι κατάφερε ο Κόντε με τον Χάρι Κέιν;

Ή να το πούμε καλύτερα. Ο Χάρι Κέιν «γράφει» ιστορία, ενώ δεν είναι στα καλύτερά του. Η σκέψη του τι θα συμβεί αν πάρει μεταγραφή, τρομάζει οποιονδήποτε δεν είναι… ικανός να τον αγοράσει!