Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «Sport» η Μπαρτσελόνα είναι το κλαμπ που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ έναντι της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης.
Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης να έμοιαζαν οι δυο επικρατέστερες ανταγωνίστριες για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως σύμφωνα με σημερινό (8/3) ρεπορτάζ της «Sport» τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με βάση το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ο Νορβηγός φορ επιθυμεί να «μετακομίσει» στην Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα!
Οι Ισπανοί ανέφεραν πως ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζουάν Λαπόρτα είχε ραντεβού με τον μάνατζερ του επιθετικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίνο Ραϊόλα και του έκανε προσφορά διάρκειας πέντε ετών που θα αποφέρει στον Χάαλαντ συνολικά το ποσό των 195 εκατομμυρίων ευρώ. Οι «Μπλαουγκράνα» προσφέρουν στον Νορβηγό, 20 εκατομμύρια ευρώ για την πρώτη του σεζόν, 30 για τη δεύτερη, 40 για την τρίτη, 50 για την τέταρτη και 55 για την πέμπτη και τελευταία του συμβολαίου του.
Όπως βγαίνει από το περιβάλλον της «Μπάρτσα» ο βασικός ανταγωνιστής της για την απόκτηση του Χάαλαντ είναι η Μάντσεστερ Σίτι και όχι η Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά αν οι Μαδριλένοι αποκτήσουν τον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Νορβηγός μπορεί να προτιμάει τη Μπαρτσελόνα, όμως δεν μπορεί να τον αφήσει «ασυγκίνητο» η ιδέα να τον προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.