Οι «ροχιμπλάνκος» κέρδισαν με 1-0 μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά!
Πρόκριση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» για την Ατλέτικο, με ήρωες τους Λόντι και Όμπλακ, Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κέρδισε με 1-0 μέσα στη έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βρέθηκε στους «8», καθώς το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο, 1-1. Το «χρυσό» γκολ ο Ρενάν Λόντι, κορυφαίος ο Όμπλακ με μεγάλες επεμβάσεις.
Στο 3ο λεπτό ο Φερνάντες σήκωσε για τον Ελάνγκα, αλλά ο Όμπλακ βγήκε και πρόλαβε την κεφαλιά του νεαρού ενώ στο 13’ ο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελάνγκα πετάχτηκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά ο Όμπλακ έσωσε ενστικτωδώς με το κεφάλι!
Στο 16’ ο Ντε Πολ έπιασε το μακρινό σουτ αλλά ο Ντε Χέα έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο 34’ ο Ζοάο Φέλιξ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε  για οφσάιντ στον Γιορέντε στην αρχή τα φάσης.
Όμως στο 42ο λεπτό, οι παίκτες του Σιμεόνε έκρυψαν την μπάλα, ο Φέλιξ πάτησε με τακουνάκι δεξιά στον Γκριεζμάν που σέντραρε με τη μία και ο Λόντι με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 45+2’ ο Φερνάντες έπιασε  το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Όμπλακ έσωσε για μια ακόμη φορά την ομάδα του.
Στο 46’ ο Φερνάντες πάτησε όμορφα στον Ελάνγκα που σούταρε διαγώνια από δεξιά αλλά αστόχησε για λίγο, ενώ στο 52’ μετά από λάθος του Μαγκουάιρ  ο Ντε Πολ έκανε το σουτ και ο Ντε Χέα του είπε όχι.
Στο 59’ ο Νταλότ βρήκε όμορφα τον Σάντσο που από ιδανικό σημείο έκανε το σουτ αλλά αστόχησε ενώ στο 62’ ο Ερέρα άνοιξε υπέροχα στον Λόντι που σέντραρε από αριστερά αλλά ο Φέλιξ δεν έφτασε την μπάλα για λίγο και στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Χιμένεθ πέρασε μόλις έξω.
Στο 66’ ο Φερνάντες εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά με την μπάλα να περνά εκατοστά από το κεφάλι του Ρονάλντο και στο 77’ ο Όμπλακ είπε όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Βαράν και κράτησε το μηδέν. Στο 83ο λεπτό το σουτ του Νταλότ πέρασε μόλις έξω.
ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τέλες, Μαγκουάιρ (84’ Μάτα), Βαράν, Νταλότ, ΜακΤόμινεϊ (68’ Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (68’ Πογκμπά), Φρεντ (76’ Καβάνι), Σάντσο, Ελάνγκα (68’ Ράσφορντ), Ρονάλντο
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένεθ, Λόντι, Σάβιτς, Γιορέντε, Ρεϊνίλντο, Ερέρα, Κόκε (80’ Κοντογκμπιά), Ντε Πολ, Γκριεζμάν (90+3′ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (90’ Φελίπε)