Ένα γκολ και αρκετή τύχη οδήγησαν την Φιορεντίνα στο τελικό 1-0 επί της Μπολόνια και την επιστροφή στις νίκες μετά από δυο σερί ισοπαλίες. Δυο δοκάρια για τους «ροσομπλού» που έμειναν με 10 παίκτες από το 41′.
Η Μπολόνια μάλλον εξ αρχής στο παιχνίδι πήρε μια πρώτη γεύση για την τύχη που… δεν θα είχε με το μέρος της. Μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο ο Σοριάνο είχε δοκάρι για το σύνολο του Μιχαΐλοβιτς, ενώ και στο 40′ η φάση με τον Ορσολίνι είχε την ίδια κατάληξη κι ας είχε περάσει και τον Τερατσιάνο για να πλασάρει σε κενή εστία!
Οι «βιόλα» πιέστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο, επιχείρησαν να επιτεθούν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Σκορούπσκι, ενώ, στο 41′ απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μπονιφάτσι έπεσε άγαρμπα πάνω στον Τορέιρα στο χώρο του κέντρου και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Η Φιορεντίνα… μείωσε στα δοκάρια στο 53ο λεπτό με μακρινό δεξί σουτ του Τορέιρα που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Μπολόνια και το δεύτερο μέρος κυλούσε στο μισό γήπεδο των φιλοξενούμενων στο «Αρτέμιο Φράνκι». Τελικά, ο Τορέιρα που είχε προειδοποιήσει, σκόραρε στο 70ο λεπτό για να βάλει μπροστά τους «βιόλα».
Ο Μπιράγκι από αριστερά γέμισε προς την περιοχή, ο Καστροφίλι από το δεύτερο δοκάρι επαναφέρει τη μπάλα στη μικρή περιοχή κι εκεί ο Ουρουγουανός σκόραρε, εκμεταλλευόμενος και την κακή τοποθέτηση του Σκορούπσκι μέσα από την γραμμή της εστίας του.
Η Μπολόνια προς τιμήν της προσπάθησε ν’ αντιδράσει, ο Αρναούτοβιτς στο 78′ από θέση βολής έβαλε πολύ λάθος το πόδι χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση και έτσι το σύνολο του Μιχαΐλοβιτς υπέστη την δεύτερη ήττα στα τρία πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος.