Από το 2018 και μετά, οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν αντίπαλο στην Αγγλία, έχοντας μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, με τη διαφορά τους να είναι μόλις ένας βαθμός.
Η μάχη για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ πήρε φωτιά μετά το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και τη νίκη της Λίβερπουλ στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ.
Πλέον οι δύο μονομάχοι έχουν διαφορά ενός βαθμού, με τους «πολίτες» να διατηρούν την πρωτιά λίγες εβδομάδες πριν από την μεγάλη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 10 Απριλίου που θα παίξει κομβικό ρόλο για το ποιος θα κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ.
Αυτή η ιστορία μοιάζει να μην έχει αλλάξει τη σεζόν 2018-2019, με τις δύο ομάδες να είναι αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τη συγκομιδή τους από εκείνο το σημείο και μετά, με τις Σίτι και Λίβερπουλ να έχουν «μαζέψει» 335 και 334 βαθμούς αντίστοιχα, έχοντας μόλις έναν πόντο διαφορά.
Την ίδια ώρα, στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Τσέλσι με 264 βαθμούς, 70 λιγότερους από τους «ρεντς» ενώ την τετράδα κλείνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 256 βαθμούς.