«Τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Κανείς δεν έχει συνηθίσει να παίρνει πρωταθλήματα η ομάδα. Θα πρέπει να μας στηρίξουν. Θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο και φωνάζει από την αρχή μέχρι στο τέλος.
Παίζουμε κόντρα στις καλύτερες ομάδες και θέλουμε τη στήριξη. Οι παίκτες κάνουν τα πάντα, αλλά θέλουν την έξτρα ώθηση από τον κόσμο. Διαφορετικά θα είναι δύσκολο. Με πληγώνει να ακούω τους φιλάθλους να πιστεύουν ότι θα χάσουμε τον τίτλο. Νιώθω την αμφιβολία από την αρχή της σεζόν».
Όχι, δεν ήταν δήλωση από πλευράς Νταβίντ Καταλά, αλλά του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Θα μπορούσε βεβαίως να γινόντουσαν από τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο δεν μπήκε ως τώρα σ’ αυτή τη διαδικασία, με τόση ένταση εν πάση περιπτώσει.
Μία βόλτα να κάνει κανείς στο διαδίκτυο, θα πιστέψει πως η ΑΕΚ έχει χάσει οριστικά κι αμετάκλητα τον τίτλο. Η ήττα από το ΑΠΟΕΛ και πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, ασφαλώς απογοήτευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Ωστόσο, καλό θα είναι η όποια κριτική να γίνεται με μία πιο ψύχραιμη ματιά και βάσει των σωστών δεδομένων. Αν η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο ντέρμπι, να πεις ας πάει στα κομμάτια. Βάσει απόδοσης ωστόσο, δεν της άξιζε να χάσει κι αν εξαιρέσουμε την ατυχία του Νικόλα Εγγλέζου, προφανώς ευθύνη φέρει η ίδια για την ήττα, τόσο για τις ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε όσο και για το διπλό λάθος στην τελευταία φάση του αγώνα. Οφείλει η ομάδα της Λάρνακας να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε ο προπονητής της. Να βγει δηλαδή δυνατότερη απ’ αυτό το ματς και να συνεχίσει την πορεία της.
Τώρα που το σίδερο αρχίζει να καίει πολύ περισσότερο, είναι που θα χρειαστεί τη στήριξη του κόσμου της. Να δώσει την επιπλέον ώθηση που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές. Στο γήπεδο, ακόμη και στην… προπόνηση. Η προσέλευση στην «Αρένα» στο ντέρμπι ήταν ικανοποιητική, μία ερώτηση μόνο ας υποβάλει ο καθένας τον εαυτό του: ήταν η «καυτή» έδρα ομάδας που πάει για πρωτάθλημα και που χρειαζόντουσαν οι ποδοσφαιριστές σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

Ανδρέας Βεντούρης