Την επανάληψη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Σενεγάλη απαιτεί η ομοσπονδία της Αιγύπτου.
Οι «φαραώ» έχουν, όπως είναι λογικό, παράπονα από τη συμπεριφορά των διαιτητών και των οπαδών της Σενεγάλης που με δεκάδες λέιζερ «τύφλωναν» τους παίκτες της ομάδας όταν εκτελούσαν τα πέναλτι. Κάπως έτσι, θεωρούν ότι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για να είναι άστοχοι οι παίκτες της Αιγύπτου και να χάσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
«Είμαι καθ’ οδόν για το Κατάρ για να παρακολουθήσω το συνέδριο της FIFA το απόγευμα της Πέμπτης. Ζητήσαμε να συναντήσουμε τον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς και τον Πατρίς Μοτσέπε, Πρόεδρο της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ζητήσαμε να επαναληφθεί ο αγώνας γιατί διεξήχθη σε περίεργη ατμόσφαιρα και αν είχαμε χάσει υπό κανονικές συνθήκες, θα δίναμε συγχαρητήρια στη Σενεγάλη. Θα παρουσιάσουμε τι συνέβη στην πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας και θα περιμένουμε απάντηση. Είναι πολλά που συνέβησαν μαζί στο ματς», ανέφερε ο Γκαμάλ Αλάμ, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αιγύπτου.
Υπενθυμίζεται πως και η Αλγερία έκανε αίτημα για να επαναληφθεί το παιχνίδι της με αντίπαλο το Καμερούν, κάνοντας λόγο για άδικες αποφάσεις των διαιτητών που της στέρησαν την πρόκριση.