Η διεξαγωγή των εξ αναβολής αγώνων της 15ης αγωνιστικής δημιούργησε νέα δεδομένα στη βαθμολογία και κυρίως στο πάνω της διάζωμα. Ο Απόλλων ήταν για άλλη μία φορά ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς με τη νίκη του επί της ΑΕΛ στο φινάλε, εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα της ΑΕΚ και του Άρη, αυξάνοντας την απόσταση στο +8 και στο +9 αντίστοιχα. Όσο περνάει ο χρόνος, η ομάδα της Λεμεσού μεγαλώνει τις αποστάσεις από τις πιο κάτω ομάδες κι έχει όλες τις προοπτικές για να μπει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, αφού εδραιώνεται για τα καλά στην κορυφή.
Κερδισμένη και η Ανόρθωση, που ξεπέρασε τα προβλήματά της κι επικράτησε του Άρη με 3-1, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Αυτό το αποτέλεσμα την φέρνει… αγκαλιά με μία θέση στην πρώτη εξάδα, καθώς είναι στο +3 από την Ομόνοια, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο αλλά και την ισοβαθμία με το μέρος της.
Τα αποτελέσματα βόλεψαν επίσης και το ΑΠΟΕΛ, αφού με τη νίκη του επί της ΠΑΕΕΚ, πλησίασε τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Άρη στο -3 και στο -2 αντίστοιχα, με ένα παιχνίδι μάλιστα λιγότερο, ενώ τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει στο ΓΣΠ την ομάδα της Λάρνακας έχοντας την ευκαιρία να την πιάσει στη βαθμολογία!

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
ΟλυμπιακόςΑΕΚ 0-0
ΠΑΕΕΚ – ΑΠΟΕΛ 1-3
ΑπόλλωνΑΕΛ 2-1
ΑνόρθωσηΆρης 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Επόμενη αγωνιστική (21η)
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου
19:00 Εθνικός – Πάφος FC
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου
18:00 Ανόρθωση – Oλυμπιακός
20:15 ΑΠΟΕΛΑΕΚ
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου
17:00 ΑΕΛΔόξα
19:00 ΠΑΕΕΚ – Απόλλων
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου
18:00 ΆρηςΟμόνοια

Οι αγώνες που εκκρεμούν
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου
18:00 ΑΠΟΕΛΑνόρθωση
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου
17:00 ΔόξαΠάφος
19:00 ΑΕΛ – ΠΑΕΕΚ
Ολυμπιακός – ΠΑΕΕΚ (δεν έχει οριστεί)

Ανδρέας Βεντούρης