Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει ακόμα οτιδήποτε. Απλά φτιάχνει μία δυναμική που επιτρέπει να έχει πιθανότητες διάκρισης σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτε άλλο. Με μία όμως διαφορά. Έχει καταφέρει σαν ομάδα να διαφοροποιήσει τα σε βάρος της δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν συνεπεία της προβληματικής αγωνιστικής εικόνας σε πολλούς αγώνες.
Αλήθεια είναι επίσης, ότι η εποχή Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο, πέρασε από διάφορα και διαφορετικά στάδια.
Ο Κύπριος προπονητής, κατάφερε όμως με την πάροδο του χρόνου να κερδίσει την εκτίμηση τόσο των ποδοσφαιριστών αλλά και της διοίκησης ενώ έχει πλέον κερδίσει και το χειροκρότημα του κόσμου.
Η νίκη πάνω στην ΑΕΛ, που είχε την σφραγίδα του Σωφρόνη, τον βάζει σε θέση ισχύος και παρά το ότι κανένας ακόμα δε ασχολήθηκε με τη νέα σεζόν, γίνεται αντιληπτό ότι αν δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση η ομάδα, τότε δεν θα αργήσει και η εξέλιξη που αφορά το μέλλον του στον Αρχάγγελο.
Το συμβόλαιο του είναι μέχρι το τέλος της σεζόν. Εξυπακούεται πως η εκεί παρουσία του θα ανανεωθεί με επιθυμία του ίδιου και της διοίκησης, αν η πορεία είναι τέτοια που θα βρει το ΑΠΟΕΛ, όσο πιο κοντά στον στόχο.
Με τα σημερινά δεδομένα πάντως ο Κύπριος προπονητής είναι σε πλεονεκτική θέση αναφορικά με την επέκταση της συνεργασίας του.

Μιχάλης Παπαγεωργίου