Μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να αποχώρησε από την Άρσεναλ πριν από ένα μήνα, έχοντας βεβαίως χάσει την «αίγλη» του την τελευταία διετία στο Βόρειο Λονδίνο, όμως τα γκολ του ήταν δεδομένα που θα έλειπαν. Μόνο ο Μικέλ Αρτέτα πιθανώς να είχε διαφορετική άποψη, αλλά εν τέλει οι Σμιθ Ρόου, Μπουκάγιο Σάκα και Γκάμπριελ Μαρτινέλι, φρόντισαν να τον βγάλουν σωστό!

Καμία ομάδα στην Premier League δεν έχει πάρει περισσότερα γκολ από ποδοσφαιριστές της που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο ηλικιακό τους έτος. Συνεπώς, όταν η Άρσεναλ μετρά 19 γκολ από teenagers στην Premier League, αυτομάτως μιλάμε για ένα επιτυχημένο project.

Πρώτος σκόρερ της είναι ο Έμιλ Σμιθ Ρόου με 9 τέρματα, με το ρεκόρ των γκολ του ως αλλαγή να τον έχει ήδη τοποθετήσει σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί με το «κανόνι» στο στήθος.

Το σημαντικό για το νεαρό Άγγλο όμως, είναι πως σκοράρει ακόμη και όταν ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα. Το είδαμε με την Γουέστ Χαμ, το είδαμε απέναντι στην Μπρέντφορντ, ενώ τα πρώτα δείγματά του είχαν γίνει φανερά και στο περσινό ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι.

Επί της ουσίας, είναι ο μοναδικός που μπορεί να πλησιάσει τον Νικολάς Ανελκά και την επίδοσή του το 1998, όπου πέτυχε 17 γκολ σε 35 συμμετοχές, μοιράζοντας και πέντε ασίστ! Κανένας άλλος νεαρός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ στον 21ο αιώνα, δεν έχει πετύχει 9 ή περισσότερα γκολ σε μία σεζόν. Ό,τι δηλαδή έχει κάνει ο Σμιθ Ρόου στην 26η αγωνιστική της χρονιάς και με ματς να υπολείπονται.

Ακολουθεί ο Μπουκάγιο Σάκα. Καταλυτικότατος για την φετινή Άρσεναλ, με επτά γκολ και εξαιρετικές δημιουργικές επιδόσεις, καθώς μετρά και πέντε ασίστ, ενώ παρά τα 20 του χρόνια, είναι και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες για την ομάδα του.

Όταν σε αυτή την «μαγιά» προστέθηκε και ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι με το φοβερό δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, η Άρσεναλ έκανε Χριστούγεννα στην τετράδα και μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση του εισιτηρίου του Champions League.

Μιλάμε λοιπόν για 20 γκολ από τρεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές! Περισσότερα από τα μισά της Άρσεναλ σε επίπεδο πρωταθλήματος, καθώς οι «κανονιέρηδες» έχουν πανηγυρίσει συνολικά 36 φορές.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν λείπει όσο θα υπολογίζαμε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ… Προς το παρόν, όχι! Ακόμη και αν ο… τίτλος είναι υπερβολικός, οι τρεις teenagers κάνουν έναν Γκαμπονέζο στα καλά του και ο Μικέλ Αρτέτα, συνεπικουρούμενος από αυτούς και τον Λακαζέτ, δικαιώνεται για την απόφαση αποχώρησης του Ομπαμεγιάνγκ!