Η ΚΟΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-23 κι όπως γίνεται αντιληπτό, δεν πρόκειται να διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει πως όποιες ομάδες θα έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα απουσιάσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή λιγότερο, εάν η ομάδα τους αποκλειστεί νωρίτερα.
Αυτό δεν θα ισχύσει στα πέντε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που ασφαλώς διαθέτουν πολύ περισσότερους παίκτες που θα δώσουν το παρών τους στο Μουντιάλ. Ιδού παρακάτω τι ισχύει στο κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά ενόψει της νέας σεζόν και πότε θα διακοπεί λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

PREMIER LEAGUE: Στην Αγγλία, η Πρέμιερ Λιγκ η οποία θα αρχίσει μια βδομάδα νωρίτερα απ’ ότι φέτος, δηλαδή στις 6 Αυγούστου, θα διακοπεί ελέω Μουντιάλ στις 13 Νοεμβρίου και θα επαναρχίσει στην Boxing Day!

SERIE A: Πρόσφατα αποφασίστηκε ότι το ιταλικό πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 14 Νοεμβρίου και θα αρχίσει ξανά αρχές Ιανουαρίου του 2023.

LA LIGA: Διακοπή θα υπάρξει και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αναμένεται βάσει των όσων έχουν κυκλοφορήσει πως θα διακοπεί στις 13 Νοεμβρίου, όπως και στην Αγγλία.

BUNDESLIGA: Το γερμανικό πρωτάθλημα επίσης θα διακοπεί προσωρινά στις 13 Μαΐου, αλλά θα καθυστερήσει περισσότερο από άλλα πρωταθλήματα να… εκκινήσει ξανά. Αυτό θα συμβεί στις 20 Ιανουαρίου 2023!

LEAGUE 1: Η διακοπή και του γαλλικού πρωταθλήματος θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου και θα αρχίσει ξανά στις 28 Δεκεμβρίου, δέκα μέρες δηλαδή μετά τον τελικό του Μουντιάλ.

Ανδρέας Βεντούρης