Με ξεκάθαρα πλέον τα βαθμολογικά δεδομένα με τα οποία μπαίνουν οι ομάδες στην β’ φάση του πρωταθλήματος, ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού ανέλυσε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy την… μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.
«Ολοκληρώθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα α’ φάση του πρωταθλήματος με πολλές εκπλήξεις και τρεις από τις ομάδες που ήταν πέρσι στο α’ γκρουπ φέτος να μένουν εκτός και τρεις… νέες να βρίσκονται στην πρώτη 6άδα. Ο Απόλλωνας μπαίνει στην β’ φάση με μια σημαντική διαφορά 7 βαθμών και με βάση αυτό το δεδομένο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το ότι δεν έχασε στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση όπως αυτό εξελίχθηκε, τον διατηρεί σε καλή ψυχολογία καθώς διατήρησε τις αποστάσεις από την Ανόρθωση».
Ποιος θεωρείς ότι είναι ο βασικός αντίπαλος του Απόλλωνα στην μάχη του τίτλου; «Θεωρώ ότι η κύρια απειλή έρχεται από το ΑΠΟΕΛ καθώς είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη δυναμική. Τα πλέι οφ είναι μια σειρά από αγώνες ντέρμπι, φαβορί δεν θα υπάρχει σε κανένα παιχνίδι. Αν ο Απόλλωνας δεν έχει απώλειες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της β’ φάσης τότε δεν βλέπω να μπορεί να ανατραπεί κάτι όσον αφορά πάντα την μάχη του πρωταθλήματος. Το  λέω αυτό καθώς δεν είναι μόνο ο τίτλος. Είναι και η 2η θέση η οποία φέτος οδηγεί στο Champions League και αν εξαιρέσουμε την 1η θέση είναι μικρές οι διαφορές από κει και κάτω. Είναι γενικότερα και η μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το γεγονός ότι πέντε ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη θα διατηρήσει το κίνητρο για όλους μέχρι και το φινάλε».

Χρίστος Χρίστου