Μία θεωρητική προσέγγιση της αναμέτρησης ΑΠΟΕΛΑνόρθωση, μας οδηγεί στις ακόλουθες εκτιμήσεις, αναφορικά με το πλάνο του κάθε προπονητή και προφανώς με τις πιθανές οδηγίες που θα δώσουν στους ποδοσφαιριστές.
ΤΙΜΟΥΡ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Το ξέρουν οι πάντες. Ότι ο ποδοσφαιριστής βαρόμετρο είναι ο Ουάρντα. Η δεξιά επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης, έχει τη σφραγίδα του Αιγύπτιου, ο οποίος μπορεί να αλλάξει το στάτους ενός αγώνα.
Ξέροντας τα αγωνιστικά δεδομένα του ΑΠΟΕΛ ( βλέπε απουσία Ζοάο Πέδρο) πιθανόν να μεταφέρει εκεί όλο το παιχνίδι της Ανόρθωσης, αφού στο μεταξύ διαθέτει στην ίδια γραμμή και τον Άντερσον Κορέια, ο οποίος μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε άμυνα και επίθεση και γενικά με τον Ουάρντα δημιουργούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο.
ΣΩΦΡΟΝΗΣ-ΑΠΟΕΛ: Διαθέτει τον πιο φορμαρισμένο (σήμερα) σέντερ φορ του πρωταθλήματος που λέγεται Γκιόργκι Κβιλιτάια και θέλει να τον αξιοποιήσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
Μπορεί ο Γεωργιανός να αποτελέσει τον παίκτη-βαρόμετρο, με το Σωφρόνη να ξέρει ότι η απουσία του Αραγιούρι από την άμυνα της Ανόρθωσης, ίσως να διευκολύνει τη δράση του Κβιλιτάια.
Θα προσαρμόσει το επιθετικό κομμάτι στέλνοντας την μπάλα στον Γεωργιανό, είτε από τα άκρα με τους Νατέλ και Ντογκαλά, είτε από τον κεντρικό διάδρομο με τους Σόουζα και Ντε Βινσέντι.
Αυτή είναι μία θεωρητική προσέγγιση του ματς στο ΓΣΠ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα αξιολογήσουμε εντός του αγωνιστικού χώρου.