Μπορεί η Ουκρανία να αντιμετωπίσει την πολεμική μηχανή του Βλαντιμίρ Πούτιν; Η στρατιωτική ανισορροπία ανάμεσα στις δυο χώρες, δεν αφήνει πολλές ελπίδες για μια ικανοποιητική άμυνα των Ουκρανών απέναντι στον Πούτιν. Οι διαφορές στους εξοπλισμούς είναι τόσο μεγάλη, που παρά τη διάθεση των Ουκρανών να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, η μάχη θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη.
Για παράδειγμα ο στρατός. Η Ρωσία έχει θεωρητικά στρατό 2,9 εκατομμυρίων ανθρώπων και η Ουκρανία- πάλι θεωρητικά- μπορεί να παρατάξει απέναντί της 1,1 εκατομμύρια στρατιώτες. Η αλήθεια όμως είναι ακόμα χειρότερη. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία έχει υπό τα όπλα 900.000 στρατιώτες, καλά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους, ενώ η Ουκρανία μπορεί να παρατάξει μόλις 200.000 στρατιώτες απέναντι στον στρατό του Πούτιν. Δείτε το γράφημα του BBC:
Πόσο στρατό, τανκς, ελικόπτερα και αεροσκάφη έχει η Ουκρανία- Τι μπορεί να κάνει απέναντι στην πολεμική μηχανή του Πούτιν
Οι διαφορές στον “αέρα” είναι ακόμα χειρότερες για τους Ουκρανούς. Η Ρωσία διαθέτει 1.511 πολεμικά αεροσκάφη, ενώ η Ουκρανία μόλις 98. Η Ρωσία διαθέτει ακόμα 544 επιθετικά ελικόπτερα που παίζουν μεγάλο ρόλο- σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτή τη φάση του πολέμου, ενώ η Ουκρανία μόλις 34.
Η Ρωσία διαθέτει ακόμα 12.240 τανκς που έχει παρατάξει στα σύνορα αν δεν τα έχουν ήδη διασχίσει σε πολλά σημεία, ενώ η Ουκρανία διαθέτει μόλις 2.596 τανκς. 30.122 είναι τα τεθωρακισμένα οχήματα που διαθέτει η Ρωσία, ενώ η Ουκρανία 12.303.
Ενώ όσον αφορά τις συστοιχίες πυροβολικού, η Ρωσία διαθέτει 7.571 μονάδες και η Ουκρανία μόλις 2.040.
Μπορεί να αντιμετωπίσει η Ουκρανία τη Ρωσία του Πούτιν; Πολύ δύσκολο…