Η Ανόρθωση πέτυχε μία τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα στον Άρη από κάθε άποψη. Δεν ήταν μόνο η εμφάνιση -κυρίως του β’ ημιχρόνου, ούτε και το ότι πήρε τους τρεις από τους έξι βαθμούς που χρειάζεται για να εξασφαλίσει θέση στην 6άδα. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο, αφού επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες, νικώντας την ίδια ώρα όλα τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και αυτά που προέκυψαν μέσα στο παιχνίδι.
Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο στο ματς, ή καλύτερα μέχρι το γκολ του Χριστοφή, που παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικός δίχως μάλιστα να έχει ολοκληρωμένη προπόνηση πριν το παιχνίδι, η Ανόρθωση έμοιαζε «χαμένη». Ήταν και ο τραυματισμός του Αραγιούρι που την αποσυντόνισε, αλλά και το γρήγορο γκολ που δέχθηκε. Είχε όμως αντίδραση και έπειτα δοκίμασε να «χτυπήσει» από τα… δυνατά της σημεία, από στατικές φάσεις. Είχε τη φάση με τον Καλτσά πριν το α’ ημίχρονο αλλά ως εκεί…

Ο Χρυσοστόμου τα άλλαξε όλα…

Ο Πόποβιτς έκανε λάθη. Ήταν… εκτός αγώνα κόντρα στον Άρη και αυτό το εντόπισε ο Κετσπάγια. Τον άλλαξε, έβαλε τον νεαρό, που είχε όρεξη να πιέσει, να δημιουργήσει και να… κλέψει τη μπάλα στο 48′, σε μία φάση που ο Ουάρντα είπε «ευχαριστώ». Ο Αιγύπτιος είχε αρκετό διάστημα να κάνει ένα καλό παιχνίδι και επιβραβεύτηκε με το γκολ που πέτυχε. Ακόμα και αν ήρθε ο τραυματισμός του Ιωάννου, παρά τα πολλά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η Ανόρθωση, είχε τις λύσεις. Μέχρι και ο Κορέια κλήθηκε να παίξει στα χαφ για να καλύψει το κενό. Σε μία θέση που έχει ξανά παίξει κατά το παρελθόν, όχι όμως στην Κύπρο (βλ. Μποαβίστα).

Οι (αναγκαστικές) δοκιμές που βγήκαν στον Τιμούρ…

Μέχρι και τον Χριστοφή, από σέντερ φορ, δεξί φουλ μπακ έβαλε. Μέχρι και τον Αμπαρτζουμιάν σε 3άδα στην άμυνα με τους Κορρέα και Αντωνιάδη για να βγει το παιχνίδι. Όχι μόνο ανταποκρίθηκαν οι παίκτες του, αλλά έβγαλαν, όπως προαναφέραμε, και ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της «Κυρίας». Και όλα άλλαξαν όταν μπήκε ο Χρυσοστόμου.
«Όποτε παίζει δείχνει ότι είναι έτοιμος» είπε ο Κετσπάγια στη διάσκεψη τύπου, αναφερόμενος στον Ανδρέα, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τον «φοίνικα» στο στήθος.

Οι τραυματίες και η συνέχεια…

Ανέβηκε στην 5η θέση η Ανόρθωση έχει όμως πολύ δρόμο μπροστά της. Και έχει και τραυματισμούς, αρκετούς. Αραγιούρι και Ιωάννου θα περάσουν από εξετάσεις την Παρασκευή. Και οι δύο είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό. Στο οποίο επιστρέφουν οι Χουσμπάουερ, Νοβότνι, Βερχόβετς και Εσκοβάλ. Και θα είναι όλο και πιο έτοιμοι όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Άρη. Η συνέχεια στην Ανόρθωση, λέει «τρεις βαθμούς με Ολυμπιακό… και βλέπουμε» Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Κύπρος Εγγλέζος