O 31χρονος μεσοεπιθετικός της Ανόρθωσης, Νίκος Καλτσάς, πήρε live…γεύση από τη βελγική ομάδα στη φάση των ομίλων του Conference League και σκιαγραφεί στο SDNA το αγωνιστικό πορτρέτο της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ συνεχίζεται έπειτα από την περιπετειώδη πρόκριση του Δικεφάλου του Βορρά στους «16» του Conference League.
Η…ρουλέτα των πέναλτι και το «happy end» του δεύτερου αγώνα με την Μίντιλαντ, έβαλαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κλήρωση της Παρασκευής (25/2) κι έφεραν στο δρόμο της έναν…αχαρτογράφητο αντίπαλο, δεδομένου πως η Γάνδη δεν έχει παίξει ποτέ στην ιστορία της κόντρα σε ελληνική ομάδα.
Έπαιξε όμως με αντίπαλο κυπριακό σύλλογο στη φάση των φετινών ομίλων του Conference League και συγκεκριμένα την Ανόρθωση.
Για την ιστορία, η «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου ηττήθηκε 2-0 στο παιχνίδι που έλαβε χώρα στο Βέλγιο και επικράτησε 1-0 στο ΓΣΠ στο ματς του β΄γύρου, χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και «σπάζοντας» το μέχρι τότε αήττητο της βελγικής ομάδα στη φάση των ομίλων.
Το  SDNA  επικοινώνησε με τον Νίκο Καλτσά ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία 2,5 χρόνια με τη φανέλα της Ανόρθωσης και στο παρελθόν έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη Βέροια, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ της βελγικής ομάδας, καθώς και τους παίκτες – «κλειδιά».
«Η Γάνδη είναι μια κλασική βελγική ομάδα. Παίζει με διάταξη 3-4-3 και διαθέτει 2-3 έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να΄ναι αυτό που λέμε φόβητρο.
Προσωπικά κι έτσι όπως είδα την Γάνδη στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, αν και στο δεύτερο παιχνίδι στην Κύπρο είχε ήδη προκριθεί και έπαιξε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, θεωρώ πως ο σοβαρός ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβάται και θα καταφέρει να την αποκλείσει».
– Για τους παίκτες – «κλειδιά» στο ρόστερ της Γάνδης:
«Όλα τα…λεφτά είναι ο Μαροκινός πλάγιος μεσοεπιθετικός, Ταρίκ Τισουντάλι. Κομβικό ρόλο παίζουν ο Οφόε που παλαιότερα είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, καθώς και ο Ουκρανός μέσος, Ρομάν Μπεζούς. Στην τριάδα στην άμυνα έχει ψηλά κορμιά και δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς».
– Για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην έδρα της βελγικής ομάδας:
«Στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Βέλγιο δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο κι ήταν περίπου 5.000 θεατές. Οι οπαδοί της δεν δημιουργούν κάποια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα τρομάξει τον ΠΑΟΚ».