Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με σκοπό την παρουσίαση νέου μεγάλου χορηγού, ενώ μίλησε και για το θέμα του γηπέδου, αλλά και της ένστασης-έφεσης κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο νέος μεγάλος χορηγός είναι η εταιρεία Royal Caribbean.

ΝΙΚΟΣ ΚΙΡΖΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ)
«Το brand name του Απόλλωνα έχει πάρει αξία. Το τμήμα Μάρκετινγκ εξαργυρώνει με σπουδαίες συμφωνίες. Η σημερινή μέρα είναι πολύ ξεχωριστή. Σηματοδοτεί μια ιστορική χρονιά. Η Royal Caribbean δίνει μοναδικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Το 2022-23 η Royal Caribbean θα έχει την βάση της στην Κύπρο. Η Royal Caribbean προσφέρει κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο. Οι κρουαζιέρες της Royal Caribbean φέρνουν επανάσταση στις διακοπές».

Θα υπάρξουν και άλλες τόσο μεγάλες συμφωνίες ενόψει και της μετακίνησης στο νέο γήπεδο; «Είπαμε και άλλες φορές ότι προετοιμάσαμε τις συμφωνίες μας για να λήγουν πριν τον Μάιο του 2022, άρα θα είμαστε έτοιμοι για νέες συνεργασίες ενόψει και του νέου γηπέδου. Μακάρι να υπάρχουν και άλλες τέτοιες συμφωνίες. Έχουμε ήδη κάποιους καλούς συνεργάτες-χορηγούς και μέχρι τον Μάιο θα ξέρουμε το τελικό ρόστερ των συνεργατών».

Για το θέμα με το νέο γήπεδο: «Το γήπεδο δεν θα αλλάξει κατηγορία. Οι 384 θέσεις VIP δεν επηρεάζουν το θέμα της χωρητικότητας. Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ότι προέκυψαν δύο θέματα. Το πρώτο ήταν ότι με βάση τα σχέδια που υπάρχουν για την τοποθέτηση καθισμάτων θα ήταν στρυμωγμένα και το δεύτερο είναι ότι η UEFA έχει αλλάξει τις οδηγίες όσον αφορά την ασφάλεια. Αυτά τα δύο θέματα έχουν να κάνουν με την χωρητικότητα. Χθες καθίσαμε όλοι μαζί και συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα όλων είναι η άνεση και ασφάλεια των φιλάθλων. Θα κάνουμε μια καινούρια μελέτη άμεσα γιατί την Δευτέρα υπάρχει σύσκεψη στο προεδρικό καθώς θέλησε να ενημερωθεί και ο ΠτΔ. Θα γίνει μελέτη με τις νέες προδιαγραφές. Είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί η αρχική χωρητικότητα. Δεν μπορώ να πω ακριβές αριθμό. Υπολογίζουμε 10.500-11.000 την χωρητικότητα. Δεν είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτό το όνειρο που λέγεται γήπεδο θα είναι κοντά πολύ σύντομα, θα είναι άνετο με εμπειρίες που θέλουμε να προσφέρει και το γεγονός της μείωσης δεν πρέπει να αποκρέψει τον ενθουσιασμό μας. Θα είναι το στολίδι της Κύπρου όσον αφορά γήπεδα και όλοι ανυπομονούμε να είμαστε εκεί. Από βδομάδας θα έχουμε πιο συγκεκριμένους αριθμούς. Μπορούμε να το κάνουμε με χωρητικότητα 12.600 αλλά θα είναι στρυμωγμένο και ανασφαλή. Η διαφορά είναι πως θα τοποθετηθούν τα καθίσματα κάτω και όχι πάνω στα VIP».

Πότε θα παραδοθεί το νέο γήπεδο; «Οι διαβεβαιώσεις που δίνονται είναι ότι τέλος Αυγούστου το γήπεδο θα παραδοθεί. Αυτό λέχθηκε και στην χθεσινή συνάντηση».

Για την έφεση του Απόλλωνα: «Δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο. Μετά την Δευτέρα που θα βγει η απόφαση θα τοποθετηθούμε. Ο Απόλλωνας είναι σε καλά χέρια με νομικούς τους κύριους Γλυκή, Έλληνα και Κορομία. Δεν θέλω να φύγει η συγκέντρωση μας από τα επόμενα παιχνίδια».

 Για τον προβάδισμα τίτλου που έχει ο Απόλλωνας: «Το προβάδισμα δεν μετρά καθόλου τον Φεβρουάριο, τον Μάιο κάνουμε απολογισμό. Να στηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή για να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε τον Μάιο».

Για την συνάντηση με τον κ. Μάζιτς: «Η θέση μας εξακολουθεί να είναι η ίδια. Είπα στον κ. Μάζιτς ότι φάνηκε η διαφορά πέρσι στα πλέι οφ που ήρθαν ξένοι διαιτητές. Άρχισε το πρωτάθλημα με λάθη αλλά του έδωσα συγχαρητήρια που έβαλε νέους διαιτητές. Είτε να έρθουν ξένοι, είτε να κάνουν οι νεαροί με ξένους VARίστες για να μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρίες. Δεν είναι εύκολο σε εποχή covid να φέρνεις κάθε εβδομάδα διαιτητές. Σε κάποια φάση πρέπει και οι δικοί μας να μάθουν από μόνοι τους. Ευελπιστούμε ότι με τους νεαρούς θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τα προηγούμενα χρόνια».

Για την παραχώρηση του Γιώργου Ποντικού στην Δόξα: «Ήταν η πρώτη μεταγραφή και το πλάνο ήταν για να μείνει. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα δεδομένα όχι με την μέρα αλλά με την ώρα. Πήγε για αν πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει στον Απόλλωνα, γιατί για τον Απόλλωνα ήρθε».

Για την μεταγραφή Ονγκεντά: «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή. Έχει καλό βιογραφικό αλλά τα βιογραφικά δεν λένε κάτι. Μακάρι να δείξει στο γήπεδο αυτά που περιμένουμε».

BENJAMIN BOULDIN (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ROYAL CARIBBEAN)
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα  που βρίσκομαι εδώ. Θέλουμε να έχουμε μια ξεχωριστή σχέση με την Κύπρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά. Όταν αποφασίσουμε να αφιερώσουμε την δύναμη και την δουλειά σε κάποιο πρότζεκτ το κάνουμε 100%. Όταν αποφασίσαμε ότι θα έχουμε πλοίο στη Λεμεσό, είναι σημαντικό η εικόνα της εταιρείας να φαίνεται στην τοπική κοινωνία. Με στόχο αυτό επιλέξαμε να εμπλακούμε στο ποδόσφαιρο και η καλύτερη μέθοδος ήταν μέσω του Απόλλωνα που κάνει εξαιρετική δουλειά στο μάρκετινγκ, μένα νέο γήπεδο στον ορίζοντα που είναι πρώτη στην βαθμολογία. Ήταν εύκολη η απόφαση μας και θέλοντας να δώσουμε φωνή στην εταιρείας θεωρήσαμε ότι ο Απόλλωνας είναι το σωστό εργαλείο. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της ιστορίας του Απόλλωνα. Ευχαριστούμε τον Απόλλωνα για την ευκαιρία».

Αν φιλοδοξούν να γίνουν κύριος χορηγός του Απόλλωνα και αν είχαν επαφές με άλλες κυπριακές ομάδες: «Όταν αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην τοπική κοινωνία αρχίσαμε μια στρατηγική για να βοηθήσουμε το προϊόν να πετύχει. Αρχικά συνεργαστήκαμε με τέσσερα τοπικά τουριστικά γραφεία και ψάχναμε και άλλους τρόπους. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα και ήταν μια σωστή κίνηση. Θεωρήσαμε ότι ο Απόλλωνας ήταν η καλύτερη επιλογή, μια ομάδα που είναι στην κορυφή σε όλους τους τομείς. Μας ενθουσίασε ο επαγγελματισμός και ο τρόπος επικοινωνίας με την ομάδα και έχοντας προσωπική εμπειρία στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα επαγγελματικά και ρόδινα. Ο Απόλλωνας είναι άκρως επαγγελματικό κλαμπ και αυτό μας έδωσε την ώθηση. Το συμβόλαιο μας προνοεί κάποια μπόνους σε περίπτωση επιτυχιών και αυτό δείχνει ότι πιστεύουμε στην ομάδα. Μπήκαμε στα μέσα της χρονιάς. Από κει και πέρα στο μέλλον είμαστε ανοικτοί για όλα. Δεν είχαμε επαφή με άλλη ομάδα. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον Απόλλωνα και δεν κοιτάξαμε πίσω».

Για την χρονική διάρκεια της συμφωνίας: «Η συμφωνία είναι για δυόμιση χρόνια. Εκτός από την χρήση του λιμανιού θέλουμε να επενδύσουμε στην τοπική αγορά για να φέρουμε Κύπριους ταξιδιώτες στα πλοία μα. Με σωστές κινήσεις θα είναι απόλυτα επιτυχημένη η συνεργασία μας».

Αν θα έχουν ωφελήματα οι φίλοι του Απόλλωνα: «Θα δώσουμε ωφελήματα στους φίλους του Απόλλωνα, ειδικά στους κατόχους διαρκείας. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουμε πλοίο στο λιμάνι και θα διοργανώσουμε events με την ομάδα και θα κάνουμε και διαγωνισμό για τους οπαδούς για να μας ακολουθήσουν κάποιοι στην κρουαζιέρα μας τον Μάιο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Royal Caribbean μέχρι τον Μάιο του 2023.
Το λογότυπο της χορηγού εταιρείας θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της επίσημης εμφάνισης της ομάδας μας.
Λίγα λόγια για την εταιρεία:
Η Royal Caribbean International προσφέρει πολυτελείς κρουαζιέρες σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέποντας τις διακοπές σας σε μία υπέρτατη κι αξέχαστη εμπειρία εδώ και 50 χρόνια.
Η κάθε ξεχωριστή κατηγορία πλοίων αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό θαύμα το οποίο προσφέρει την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον πιο απαιτητικό επισκέπτη και δημιουργώντας παράλληλα μοναδικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες του.
Οι κρουαζιέρες της Royal Caribbean International συνεχίζουν να φέρνουν την επανάσταση στις διακοπές με δρομολόγια προς 240 προορισμούς σε 61 χώρες σε έξι ηπείρους, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού νησιού δημιουργώντας τον απόλυτο προορισμό της Royal Caribbean στις Μπαχάμες, επονομαζόμενου ως Perfect Day στο CocoCay.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις της εταιρείας ακολουθώντας το @RoyalCaribPR στο Twitter και επισκεπτόμενοι το RoyalCaribbeanPressCenter.com. Για περισσότερες πληροφορίες ή για κρατήσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να καλέσουν τον ταξιδιωτικό τους σύμβουλο ή να επισκεφθούν το RoyalCaribbean.com.
Καλωσορίζουμε την Royal Caribbean στη μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα Λεμεσού και ευχόμαστε μια αγαστή συνεργασία η οποία θα επιφέρει μόνο επιτυχίες.
Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού