Από χθες, μετά την ήττα της Ομόνοιας επικρατεί ένα κλίμα ότι οι «πράσινοι» είναι εκτός 6άδας και εκτός πλέι-οφ. Ξεχνάμε όμως πως μαθηματικά αυτό δεν υφίσταται και αγωνιζόμαστε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο μπορεί να ανατραπεί οποιαδήποτε στιγμή.
Αυτό μας το έχει δείξει περίτρανα η φετινή χρονιά, με αποτελέσματα που δεν περίμενε κανείς να συμβαίνουν και να αποτελούν γεγονός, γι’ αυτό και καλά κάνουμε να κρατάμε μικρό καλάθι. Η Ομόνοια, ναι, αυτή τη στιγμή, έχει τις λιγότερες πιθανότητες να βρίσκεται εντός 6άδας παρά το ΑΠΟΕΛ, την Πάφο FC και την Ανόρθωση, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι βαθμολογικά βρίσκεται στο κόλπο. Όπως έχασε και αυτή βαθμούς, μπορεί να χάσουν και οι υπόλοιποι και να εκμεταλλευτεί αυτή τα παιχνίδια που απομένουν, έστω κι αν οι υπόλοιπες ομάδες έχουν περισσότερα παιχνίδια.
Μπορεί επίσης να «ξεκαθαρίσει» και με το τέλος της 21ης αγωνιστικής η 6άδα και να είναι οριστικά εκτός, όμως σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, όλα είναι ανοικτά και δεν χρειάζεται να προδικάζεται οτιδήποτε.
Με τα υφιστάμενα δεδομένα οι «πράσινοι» μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 34 βαθμούς, έτσι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένο…

Γι’ αυτό και θα δούμε αναλυτά όλα τα παιχνίδια που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας:

ΑΠΟΕΛ
ΠΑΕΕΚ εκτός (9/2)
ΑΕΚ εντός (14/2)
Ανόρθωση εντός (17/2)
Ομόνοια εκτός (δεν έχει οριστεί)

ΠΑΦΟΣ FC
Εθνικός εκτός (13/2)
Δόξα εκτός (18/2)
Άρη εντός (δεν έχει οριστεί)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Άρη εντός (10/2)
Ολυμπιακό εντός (14/2)
ΑΠΟΕΛ εκτός (17/2)
Απόλλων εκτός (δεν έχει οριστεί)

ΟΜΟΝΟΙΑ
Άρη εκτός (16/2)
ΑΠΟΕΛ εντός (δεν έχει οριστεί)

Τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα:

Κύπρος Εγγλέζος