Η Πάφος FC έγραψε ιστορία! Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, μπήκε στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος στην β’ φάση, καθώς εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον Άρη, την ίδια ώρα που η Ομόνοια έχανε στη Λευκωσία από το ΑΠΟΕΛ.
Αν και μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 31’ από τα 11 βήματα και γκολ του Σικόρσκι, εντούτοις ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και τις φάσεις στο β’ ημίχρονο. Έγραψε διπλή φάση στο 62′, όπου ο Τόμεσακ βρήκε το δοκάρι, ο Αλ-Γκαντιούι ισοφάρισε με κεφαλιά στο 75′ και το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό για την ομάδα του Μίλανιτς.
Στο γήπεδο βρέθηκαν 4.200 θεατές, με την Πάφος FC να πανηγυρίζει έξαλλα αυτή της την επιτυχία, μαζί με τον κόσμο της. Το πάρτι, τώρα ξεκίνησε.

Πάφος FC (Ντ. Μίλανιτς): Ρούτκο, Αουρέλιο (46′ Ταλίς), Παλάσιος, Κβίντα, Τόμεσακ, Φουρ, Πάνιτς, Πάντσεον, Χότσκο (46′ Αλ-Γκαντιούι), Ζάιρο, Σεμέδο
Στον πάγκο: Πέτρου, Αντός, Κοβάσεβιτς, N. Αουρέλιο, Αμπντουσαλάμοφ, Φυλακτού, Χαμάντι, Μιχαήλ, Ταλίς, Ντράγκομιρ, Πάγιτς

Άρης (Λ. Λουκά): Βανά, Μπράουν (58′ Σιμιόν), Σικόρσκι (78′ Ματθαίου), Σπόλιαριτς (53′ Στεπίνσκι), Γιαγκό, Πακέ, Σίλντενφελντ, Μπρόρσον, Ρονκάλια (78′ Μουσούντα), Μπογκνάρ (46′ Παμπίκα), Γιαμπλόνσκι
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Ανδρέου, Ελευθερίου, Κορομά, Ιωσηφίδης, Φλορίς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πάντσεον / Μπράουν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 4.200
ΣΚΟΡΕΡ: 75′ Αλ-Γκαντιούι / 31′ πεν. Σικόρσκι
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος
4ος: Κουμή Δημήτρης
VAR: Ruivo Pereira Claudio Filipe
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη του αγώνα.
5′
Σέντρα του Πακέ από τα δεξιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Τόμεσακ.
10′ Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Ζάιρο να μπαίνει στη περιοχή από τα αριστερά, να κάνει το πλασέ και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
14′ Σουτ του Αουρέλιο από τα δεξιά, η μπάλα πάνω από την εστία.
20′ ΣΧΟΛΙΟ: Η Πάφος FC ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και το 0-0 της… κάνει με βάση και το αποτέλεσμα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στο ΓΣΠ. Με τη γνωστοποίησή του 1-0 για το ΑΠΟΕΛ άλλωστε, στην Πάφο πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι το γκολ του Κβιλιτάια.
28′ Λάθος του Βανά Άλβες, η μπάλα κατέληξε στον Πάντσεον που έκανε το σουτ, με τον Μπρόρσον να διώχνει προ της γραμμής.
29′ Ζητούν πέναλτι του Άρη για χέρι του Πάντσεον σε γύρισμα του Μόργκαν Μπράουν. Πάει να δει τη φάση στο on-field review o Μάριος Χριστοφόρου. Υπάρχει παράβαση από τον Άγγλο που είχε ανοιχτό το χέρι.
31′ ΓΚΟΛ 0-1: Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Σικόρκσι.
39′ ΣΧΟΛΙΟ:
Έντονη βροχόπτωση στην Πάφο. Δυσκολεύει αρκετά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν.
43′
Σουτ του Σπόλιαριτς από το ύψος της περιοχής, πάνω από την εστία η μπάλα.
45+2′ Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι για χέρι του Μπρόρσον σε προσπάθεια του Σεμέδο να μπει στην περιοχή παίζοντας τη μπάλα με το στήθος. Δεν φαίνεται από την επαναληπτική προβολή να υπάρχει παράβαση.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 0-1
Έναρξη στο β’ ημίχρονο. Μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Αλ-Γκαντιούι αντί του Χότσκο για την Πάφος FC, Παμπίκα αντί Μπογκνάρ για τον Άρη.
47′
Μεγάλη φάση για τον Άρη. Πάνω στην γραμμή θα διώξει ο Ταλίς στο πλασέ του Μπράουν.
53′
Αλλαγή για τον Άρη. Αντί του Σπόλιαριτς ο Στεπίνσκι.
58′ Αλλαγή για τον Άρη. Έξω ο Μπράουν, μέσα ο Σιμιόν.
62′ Δοκάρι για την Πάφος FC! Διαγώνιο σουτ του Τόμεσακ, η μπάλα σταμάτησε στη δεξιά κάθετη δοκό. Στη συνέχεια της φάσης έκανε σουτ ο Ταλίας με τον Βανά να δι΄ώχνει σε κόρνερ.
73′ ΣΧΟΛΙΟ: Η Πάφος μετά το δοκάρι και τη διπλή φάση, δεν έχει απειλήσει την εστία του Άρη που έχει προσηλωθεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Το σκορ του ΓΣΠ άλλωστε στέλνει την Πάφος FC στην 6άδα.
75′ ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Τόμεσακ από τα δεξιά, έπιασε τη κεφαλιά ο Αλ-Γκαντιούι ανάμεσα από Μπρόρσον και Σίλντενφελντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
76′
Σουτ του Σεμέδο από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από την εστία του Βανά.
78′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Ο Ματθαίου αντί του Σικόρσκι και ο Μουσούντα αντί Ρονκάλια.
79′ Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους με τον Βανά να νικάει τον Αλ-Γκαντιούι σε τετ-α-τετ.
Πέντε λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-1

Δείτε φωτορεπορτάζ: