Ο Απόλλωνας «φωνάζει» ότι αυτόν τον τίτλο δεν είναι διατεθειμένος φέτος να του αφήσει να του ξεφύγει! Οι «γαλάζιοι» πήραν μία σπουδαία νίκη στο εξ αναβολής ντέρμπι της Λεμεσού, επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-1 με… χρυσό σκόρερ τον Ίντζια, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 75’ και στο 90’ σκόραρε με κεφαλιά το νικητήριο γκολ!
Νίκη με ανατροπή για την ομάδα του Τσόρνιγκερ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Τσέποβιτς στο 38’, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση, αρχικά με την ισοφάριση από τον Πίττα στο 68’ και στη συνέχεια με το τέρμα του Ίντζια στο τέλος! Η ΑΕΛ πάλεψε από την πλευρά της, δεν υστέρησε σε καμία περίπτωση από τον αντίπαλό της και σε γενικές γραμμές ήταν τουλάχιστον ισάξια, είχε μία τεράστια ευκαιρία στο 74’ με την κεφαλιά του Σωτηρίου αλλά ο Γιοβάνοβιτς έκανε την απόκρουση της… χρονιάς!

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (80′ Τζουμ), Χαμάς, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Κολ, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίλιεφ (75′ Ίντζια), Πίττας, Γιάνγκα.
Στον πάγκο: Ντζούριν, Τζουμ, Αυγουστή, Μιχαηλίδης, Τσιόλου, Χρυσοστόμου, Ίντζια.
ΑΕΛ: Κεραυνός, Ντάφερφελντ, Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Σάντος, Ζντραβκόφσκι, Παπαφώτης (90+3′ Ανδρέου), Ριέρα (69′ Ρέινολντς), Έουλερ (86′ Αντωνίου), Τόρες, Τσέποβιτς.
Στον πάγκο: Εβόρα, Φραντζής, Ρέινολντς, Ανδρέου, Αντωνίου, Θεμιστοκλέους, Νικολεττίδης.

ΣΚΟΡΕΡ: 68′ Πίττας, 90′ Ίντζια / 38′ Τσέποβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρζ (3η), Πίττας / Παπαφώτης, Ντάφερφελντ, Ριέρα,
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ:
2535 εισιτήρια
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

LIVE H ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
8’ Πρώτη καλή φάση στον αγώνα, για λογαριασμό του Απόλλωνα. Δυνατό σουτ του Πίττα εντός περιοχής, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
12’ Κεφαλιά από τον Τεϊσέιρα, αρκετά μακριά από την εστία του Γιοβάνοβιτς.
22’ Εκτέλεση φάουλ του Έουλερ, κεφαλιά από τον Σωτηρίου, έξω.
ΣΧΟΛΙΟ: Στα μισά του πρώτου μέρους. Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν απλά κάποιες προϋποθέσεις κι ως εκεί…
29’ Αντεπίθεση από τον Απόλλωνα, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Χαμάς ο οποίος έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
34’ Σουτ από τον Παπαφώτη, απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.
38’ 0-1 Η ΑΕΛ! Έπειτα από σέντρα του Σάντος από δεξιά, ο Τσέποβιτς από κοντά, εύκολα με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Εξετάστηκε η φάση από τον VAR για πιθανό οφσάιντ του Σάντος, μετράει το γκολ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 2-5 (0-2)
ΚΟΡΝΕΡ: 1-3
ΚΑΤΟΧΗ: 40-60%
ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως από το 20’ κι έπειτα. Κράτησε περισσότερο την μπάλα, ήταν καλύτερη στο κομμάτι της κυκλοφορίας και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στο 38’ με το γκολ του Τσέποβιτς. Ο Απόλλωνας μπήκε μεν πιο δυναμικά στο ματς, αλλά εμφανίζει προβλήματα στο κράτημα της μπάλας και στη δημιουργία. Οι αριθμοί του πρώτου ημιχρόνου αποδεικνύουν και την ανωτερότητα των «γαλαζοκιτρίνων».

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα και μάλιστα διπλή! Ο Γιάνγκα με σουτ εντός περιοχής βρήκε το δοκάρι, νέο σουτ στη συνέχεια από τον Ίλιεφ, έξω!
53’ Κίτρινη κάρτα στον Παπαφώτη, για φάουλ στον Ψύχα. Πρώτη στο ματς.
57’ Κίτρινη κάρτα σε Ντάφερφελντ και Ρομπέρζ για τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Ο Γάλλος αμυντικός του Απόλλωνα συμπληρώνει τρεις και θα χάσει ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση.
60’ Κίτρινη κάρτα στον Ριέρα για δυνατό φάουλ στον Ψύχα.
68’ 1-1 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ! Ατομική ενέργεια από τον Πίττα, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κεραυνού!
69’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ρέινολντς παίρνει τη θέση του Ριέρα.
73’ Γύρισμα του Σάντος, διώχνει σε κόρνερ προ του Τσέποβιτς ο Χάμπος.
74’ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ! Κεφαλιά του Σωτηρίου μετά από κόρνερ, εντυπωσιακή απόκρουση του Γιοβάνοβιτς σε κόρνερ! Πιέζει η ΑΕΛ μετά το γκολ που δέχθηκε!
75’ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Ίντζια αντί του Ίλιεφ.
78’ Έντονος διάλογος Τσόρνιγκερ-Παντελίδη! Ο τεχνικός του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκε στον προπονητή της ΑΕΛ γιατί ο Έουλερ δεν έβγαλε έξω την μπάλα ενώ παίκτης των «γαλάζιων» βρισκόταν τραυματίας στο έδαφος! Ο Νεοκλέους φωνάζει τους δύο προπονητές και τους υποδεικνύει κίτρινη κάρτα!
80’ Αλλαγή για τον Απόλλωνα, με τον Τζουμ στη θέση του Μαυρία. Αναγκαστική η αλλαγή λόγω τραυματισμού του Ελλαδίτη.
85’ Κίτρινη κάρτα στον βοηθό προπονητή της ΑΕΛ, Παπαδόπουλο.
86’ Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Μηνάς Αντωνίου αντί του Έουλερ.
88’ Κίτρινη κάρτα στον Πίττα για φάουλ στον Αντωνίου.
90’ 2-1 Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ! O Ίντζια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Κίτρινη στον Ίντζια γιατί έβγαλε τη φανέλα του.
** Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
90+3’ Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Ανδρέου στη θέση του Παπαφώτη.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 6-6 (2-3)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-7
ΚΑΤΟΧΗ: 50-50%

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
ΑΠΟΛΛΩΝ (5): ΄Ίλιεφ, Τζουμ, Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Κολ (2).
ΑΕΛ (3): Ρέινολντς (2), Σάντος, Έουλερ (5).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ