Παραδέχθηκε ο Νταβίντ Καταλά ότι η ομάδα του δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο κι αναφέρθηκε τόσο στην μη ικανοποιητική της απόδοση, στην αλλαγή συστήματος και στους στόχους. Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

Για τον αγώνα: «Ήταν ένα σφιχτό  και ισορροπημένο παιχνίδι. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε, αλλά είναι φανερό ότι δεν ήμαστε στην καλύτερη μας φάση σε ότι αφορά τα στοιχεία που μας χαρακτήριζαν με την μπάλα και την φρεσκάδα μας, όταν την έχουμε στην κατοχή μας. Είναι ζήτημα χρόνου να επιστρέψουμε. Πιστεύω πολύ στους ποδοσφαιριστές μου. Συγχαρητήρια στον Άρη γιατί συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια».

Γιατί η ΑΕΚ δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο: «Ο λόγος αφορά καθαρά εμάς. Είπα για την έλλειψη φρεσκάδας, δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό και την καλή κυκλοφορία της μπάλας για να κρατήσουμε σωστές θέσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν από τη δουλειά. Θα το επαναλάβω, είμαι πολύ θετικός. Έχω την ενέργεια. Χρειαζόμαστε μία νίκη για να επιστρέψουμε. Δεν νομίζω πως είναι κάτι άλλο».

Για την αλλαγή συστήματος: «Αυτό που επιδιώκεις είναι να κάνεις πιο πολλή ζημιά στον αντίπαλο. Θεωρήσαμε με αυτό το σύστημα πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά έπρεπε να είχαμε καλύτερες αποφάσεις στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αλλάξει στο επόμενο παιχνίδι».

Για τους στόχους: «Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα άλλο σαν στόχο πέραν από το επόμενο παιχνίδι. Ποτέ δεν είπα κάτι περισσότερο. Συντηρήσαμε ψηλές προσδοκίες γιατί παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, για μένα το καλύτερο στην Κύπρο. Είναι φανερό ότι είμαστε στα κάτω μας».