Βρέθηκε εξωδικαστική λύση ανάμεσα στην Τσέλσι και 4 πρώην ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ομάδας, με τους «μπλε» να καταβάλουν εξαψήφια ποσά. Η υπόθεση ξεκίνησε επίσημα από τη δεκαετία του ’90, ύστερα από ισχυρισμούς των παικτών για ρατσιστική συμπεριφορά από προπονητικά μέλη του συλλόγου.

Τέλος στην υπόθεση της Τσέλσι και των τεσσάρων παικτών που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και κακοποίησης από τους ίδιους τους προπονητές τους.

Το συμβάν εντοπίζεται στα ‘90s με τον Κεν Μπέιτς να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των «μπλε», με τις κατηγορίες να προέρχονται αρχικά μόλις από έναν παίκτη, δείχνοντας ως θύτες του προπονητές των ακαδημιών Γκουίν Γουίλιαμς και Γκρέιαμ Ριξ.

Ωστόσο με την πάροδο των ετών αυξήθηκαν οι ισχυρισμοί για ρατσιστική συμπεριφορά στις τάξεις του συλλόγου, ακόμα και κατά τη δεκαετία του ’80.

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην εμπλοκή του οργανισμού «Barnado’s» το 2017, με την Τσέλσι να προχωρά σε απολογία και να ενημερώνει για την από κοινού έρευνα των καταγγελιών με τις αστυνομικές αρχές.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου 62 μάρτυρες, που απαρτίζονται από παίκτες και στελέχη του τεχνικού επιτελείου εκείνης της εποχής, να ετοιμάζονται για το προγραμματισμένο δικαστήριο της 7ης Μαρτίου.

Ωστόσο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς βρέθηκε εξωδικαστική λύση, με το σύλλογο να καταβάλλει χρηματική αποζημίωση που φτάνει εξαψήφιο νούμερο στα θύματα της υπόθεσης.

Επιπροσθέτως ο σύλλογος σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση: «O σύλλογος είναι ευχαριστημένος για την επίτευξη ενός συμβιβασμού για αυτούς τους ισχυρισμούς, χωρίς περαιτέρω δικαστική διαμάχη. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στήριξη στους πρώην παίκτες μας μέσω του Προγράμματος Στήριξης Ποδοσφαιριστών».

Η δικαίωση για τους παίκτες ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, χωρίς να χρειαστεί να λάβει χώρα η προδικαστική ακρόαση στο High Court του Λονδίνου, με την Τσέλσι να βρίσκει το σημείο συμβιβασμού με τη νομική ομάδα των παικτών.