Η ΠΑΕΕΚ έχει δεκατέσσερεις απουσίες ενόψει του αυριανού αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο δεν τίθεται θέμα αναβολής του.
Από αυτόν τον αριθμό, οι τέσσερεις είναι εκτός λόγω κορωνοϊού. Από τη στιγμή που η προσφυγική ομάδα ήδη έχει αιτηθεί αναβολή την περασμένη βδομάδα για τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα, για να δικαιούται και δεύτερη αναβολή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές του καταλόγου «Α» επιβεβαιωμένα θετικούς στον COVID-19 ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α και Β της ομάδας Ανδρών να είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση λόγω του ότι είναι θετικοί στον ιό, βάση οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Αυτό αναφέρει το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Πάμε τώρα και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕΕΚ έχει διαθέσιμους δέκα ποδοσφαιριστές, συν τρεις τερματοφύλακες. Δεν μπορεί να πάρει παίκτες από την ακαδημία, λόγω του ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Η προκήρυξη λοιπόν αναφέρει το εξής:
«Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής».
Στην προκειμένη περίπτωση φυσικά δεν μιλάμε για διακοπή αγώνα. Τι θα συμβεί ωστόσο εάν η ΠΑΕΕΚ μείνει με κάτω από επτά ποδοσφαιριστές; Εάν δεν έχει πάνω από 10 παίκτες εκτός λόγω κορωνοϊού, τότε μηδενίζεται!

Ανδρέας Βεντούρης