Το… εντός προγράμματος «τρίποντο» εξασφάλισε η Σαουθάμπτον από το ματς με τη Νόριτς, επικρατώντας με σκορ 2-0. Παντελώς άφαντη η ομάδα του Ντιν Σμιθ στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, δεν χρειάστηκαν πολλές φάσεις οι «άγιοι» για να σκοράρουν δις, να συνεχίσουν εντός της 10άδας της Πρέμιερ Λιγκ και να φτάσουν στα 10 σερί ματς εντός έδρας δίχως κακό αποτέλεσμα!
Η Νόριτς έδειξε γι’ ακόμα μια αγωνιστική πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να κρατηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και ο υποβιβασμός θα έρθει ως φυσιολογική συνέπεια της φετινής της παρουσίας στην κατηγορία.
Η Σαουθάμπτον από νωρίς απέκτησε τα ηνία της αναμέτρησης σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον περιορισμό του παιχνιδιού στο μισό γήπεδο των «καναρινιών». Όχι ότι δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες με το τσουβάλι η ομάδα του Χάζενχουτλ, ωστόσο, κατάφερε λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου να πάρει και το προβάδισμα και να είναι ακόμα πιο άνετη.
Στο 36′ από συνεργασία των Μπρόγια και Λιβραμέντο από δεξιά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα για τον Τσε Άνταμς που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες σε Γκαν και Άαρονς και κατάφερε έστω και πεσμένος να κάνει το 1-0.
Ήταν λογικό οι «άγιοι» να έχουν περισσότερη ενέργεια και να μπορούν να τρέξουν περισσότερο από τη στιγμή που μονοπωλούσαν την κατοχή της μπάλας με… σχεδόν μόνιμο ποσοσό άνω του 70%. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έπρεπε ν’ αμύνεται και αυτό ως γνωστόν είναι τρομερά κουραστικό όταν γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
Ακόμα κι αν έμενε το εύθραυστο σκορ, η Σαουθάμπτον δεν ανησυχούσε καν και μάλιστα, στο 72′ οι τελικές ήταν 22-5 για τις δύο ομάδες!
Ο Γουόκερ – Πίτερς λίγο πριν μπει το τελευταίο εικοσάλεπτο είχε τεράστια ευκαιρία με μονοκόματο πλασέ το οποίο απέκρουσε ο Γκαν για να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους στο St. Mary’s να τελειώσουν οριστικά το ματς. Τα «καναρίνια» στο τελευταίο 15λεπτο άρχισαν να προωθούνται προς την περιοχή του Φόρστερ και τελικά η Σαουθάμπτον ήταν εκείνη που βρήκε γκολ κι όχι οι φιλοξενούμενοι.
Στο 88′ ο Οριόλ Ρομέου με απίθανο δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής περιμένοντας τη μπάλα έπειτα από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας σε κόρνερ, έγραψε το τελικό 2-0, για να συμπληρώσει το σύνολο του Χάζενχουτλ 10 διαδοχικά ματς εντός έδρας δίχως ήττα για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια!

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ