Η αλήθεια είναι ότι ήθελε πολύ μεγάλη προσπάθεια, μια ομάδα από πρωταθλήτρια, να πέσει τόσο χαμηλά, μέσα μάλιστα σε ελάχιστους μήνες. Από ομάδα μοντέλο, κατάντησε πλέον να μην…βλέπεται… Ελάχιστα ήταν τα παιγνίδια στα οποία οι «πράσινοι» είχαν ικανοποιητική παρουσία φέτος και από τη στιγμή που ο… κανόνας είναι οι ήττες ή οι κακές εμφανίσεις, πάει να πει ότι έγιναν πολλά λάθη και συνεχίζουν να γίνονται, γι’ αυτό και η ομάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει και να σηκώσει κεφάλι. Όταν οι ήττες υπερτερούν σημαντικά των επιτυχιών, σε σύνολο αγώνων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις εγχώριες υποχρεώσεις, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος.
Τα ερωτήματα και τα γιατί είναι πολλά και δυστυχώς αναπάντητα. Ρωτήθηκε πολλές φορές ο κ. Μπεργκ, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δώσει εξηγήσεις, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρος… Το πρωτάθλημα πάει προς το τέλος του, η Ομόνοια είναι στο δεύτερο γκρουπ και η εικόνα παραμένει η ίδια. Ποιος μπορεί να έχει την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό; Είχαν 10 μέρες μπροστά τους, να προετοιμαστούν για τον «αγώνα της χρονιάς» και για ακόμη μια φορά η ομάδα… πελαγοδρομούσε. Λάθη, χωρίς τη σωστή ψυχολογία και νοοτροπία, χωρίς πλάνο, αδιάβαστη, χωρίς ηρεμία, χωρίς συνδυασμούς, χωρίς να μπορεί κανείς ποδοσφαιριστής να κάνει τη διαφορά και να κυμαίνονται όλοι κάτω του μετρίου και φυσικά χωρίς καμία βοήθεια από τον πάγκο.
Όταν λοιπόν κάτι επαναλαμβάνεται, τότε παύει να είναι σύμπτωση. Μπορεί να έχει προσφέρει πολλά, να άλλαξε επίπεδο την Ομόνοια, να την βοήθησε να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο και να πήρε πρωτάθλημα, αλλά φέτος δείχνει να μην μπορεί ο Χένινγκ Μπεργκ. Ίσως να έδωσε ότι είχε να δώσει, ίσως να… ξέμεινε από ιδέες, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να… εμπνεύσει πλέον την ομάδα.
Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πλέον πάρα πολύ έντονες. Ο κόσμος που για ακόμη μια φορά, έδειξε ότι η Ομόνοια είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα γι’ αυτούς και κάτω από βροχή, είχαν δώσει μαζικό παρών στο ΓΣΠ. Η διοίκηση και ειδικά ο πρόεδρος Παπασταύρου, οφείλει να σεβαστεί τον κόσμο και οφείλει να πάρει αποφάσεις για να βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει. Ο προβληματισμός γενικότερα όπως μαθαίνουμε είναι πολύ μεγάλος και το νέο αυτό… ρεζιλίκι (ήττα με τεσσάρα για δεύτερη φορά στο αιώνιο), ταρακούνησε όλους πάρα πολύ, συν την οριστικοποίηση της παρουσίας της Ομόνοιας, της πρωταθλήτριας της περσινής περιόδου, στο δεύτερο γκρουπ!
Οι επόμενες ώρες ή μέρες είναι πολύ πιθανό να φέρουν εξελίξεις στους «πράσινους», με τον πρόεδρο να είναι σε επαφή με τους στενούς του συνεργάτες, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσει εξηγήσεις-απαντήσεις κι από τον Χένινγκ Μπεργκ…