Μόλις 18 ετών και 318 ημερών κατάφερε να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα της αγαπημένης του Λίβερπουλ. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που ξεκινάει σε αναμέτρηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η ζωή του είναι όλη… στα κόκκινα.
Τα όσα βιώνει ο νεαρός μέσος της ομάδας του Κλοπ είναι πραγματικά βγαλμένα από παραμύθι και αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό το όνειρο κάθε παιδιού που αγαπάει την «στρογγυλή θεά». Γεννημένος μόλις τον Απρίλιο του 2003, κατορθώνει να αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας των «Κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.
Από την παρουσία του ως οπαδός στον τελικό του Κιέβου, το 2018 μέχρι τον σκληρό τραυματισμό και την επιστροφή του με γκολ. Η ευρωπαϊκή του εμφάνιση αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι του παζλ της μυθιστορηματικής πορείας που διανύει μέχρι και σήμερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Tα χρόνια της νιότης

Προϊόν των ακαδημιών της Φούλαμ, ο Έλιοτ κατόρθωσε να γίνει ο νεότερος αθλητής που πραγματοποίησε επίσημη εμφάνιση στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Τον Μάρτιο του 2019, όντας μόλις 16 ετών, συμμετείχε σε ματς με την Γουλβς. Αυτό και μόνο αρκούσε για να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα στο πρόσωπο του, με τις κορυφαίες ομάδες του Νησιού να τον σημειώνουν ήδη στο μπλοκάκι τους.
Στο Λονδίνο δεν τον χάρηκαν πολύ, καθώς έπειτα από μόλις τέσσερις επίσημες συμμετοχές πήρε μεταγραφή στην Λίβερπουλ. Εκεί παρέμεινε για δύο σεζόν αγωνιζόμενος μεταξύ της πρώτης αλλά κυρίως δεύτερης ομάδας, προλαβαίνοντας να γίνει o μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα του συλλόγου.
Ακολούθησε το αγροτικό του στην Μπλάκμπερν ως δανεικός την σεζόν 2020/2021, εκεί όπου ωρίμασε στις δυσκατάβλητες έδρες της Τσάμπιονσιπ πραγματοποιώντας γεμάτη σεζόν 41 εμφανίσεων.
Τα εξαιρετικά του νούμερα στο παραγωγικό κομμάτι σε συνάρτηση με την λειψανδρία που παρουσίαζε η Λίβερπουλ στον πάγκο τον ώθησαν στην επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τραυματισμός και ονειρική επιστροφή

Έχοντας προλάβει να σημειώσει μόλις τέσσερις εμφανίσεις στην δεύτερη θητεία του στο Άνφιλντ, ο Έλιοτ αντιμετωπίζει την πρώτη εφιαλτική στιγμή της καριέρας του. Κόντρα στην Λιντς Γιουνάιτεντ στο Έλαν Ρόουντ είδε τον αστράγαλό του να διπλώνει… Αποχώρησε με φορείο, παίρνοντας το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου, με τον ποδοσφαιριστή ν’ ανταποδίδει τον σεβασμό του κοινού. Γνώριζε, ωστόσο, ότι η ζημιά που υπέστη θα τον άφηνε εκτός δράσης για καιρό.
Στις 14 του περασμένου Σεπτέμβρη πέρασε την πόρτα του χειρουργείου μπαίνοντας στην δύσκολη διαδικασία αποθεραπείας. Σε κάτι λιγότερο από έξι μήνες κατάφερε να επιστρέψει, κερδίζοντας το προσωπικό του στοίχημα και συμμετέχοντας σε αναμέτρηση Κυπέλλου. Πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Κάρντιφ και σκόραρε το πρώτο του επίσημο τέρμα με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Ένα παιδί μετράει τα άστρα

Οι αρθρογράφοι και οι αναγνώστες πάντοτε ελκύονται από τις ρομαντικές ιστορίες. Τέτοια είναι και η περίπτωση του 18χρονου Άγγλου του οποίου συνεχώς διαρρέουν γεγονότα που αποδεικνύουν την αγάπη του για τους Ρεντς. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, όχι πολύ πίσω, θα βρει κανείς φωτογραφία του μαζί με τον πατέρα του στον τελικό του Κιέβου. Εκεί όπου ταξίδεψαν το 2018 για να δουν την αγαπημένη τους Λίβερπουλ να ηττάται από την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν.
Μόλις τρία χρόνια αργότερα, ο Έλιοτ έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Ξεκινώντας στο Σαν Σίρο με αντίπαλο την Ίντερ για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έγινε ο νεότερος που αγωνίζεται στο αρχικό σχήμα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση με το κλαμπ του λιμανιού. Άφησε πίσω ονόματα όπως αυτό του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και του Μάικλ Όουεν. Στις 16/2/2022 τα όνειρά του πήραν σάρκα και οστά.
Λίγο το νεαρό της ηλικίας του, λίγο οι οικογενειακοί του δεσμοί με την ομάδα, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό και την επιστροφή του, θυμίζουν το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «ΓΚΟΛ».
Στον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου ο Χάρβεϊ Έλιοτ έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει ιστορικά ρεκόρ και με τα αγωνιστικά του στοιχεία δείχνει ότι έχει λαμπρό μέλλον στα γήπεδα. Το τι έπεται κανείς δεν το γνωρίζει, ωστόσο οι φίλοι της Λίβερπουλ ελπίζουν να έχει πορεία αντάξια των προδιαγραφών του.