Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η κράτηση του Νόβακ Τζόκοβιτςστην Αυστραλία, με τον πατέρα του, Σέρτζαν να είναι έξαλλος με την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, αναφέροντας πως στόχος ήταν να μειώσουν και να ταπεινώσουν το γιο του καθώς επίσης και ολόκληρη τη Σερβία.
Ο πατέρας του Τζόκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Σερβία μαζί με την μητέρα του κορυφαίου Σέρβου τενίστα, Νταϊάνα, τον αδελφό του Τζορτζ και τον θείο του Γκόραν.
«Θα ήθελα να πω κάτι για αυτό τον τρόπο που ζει ο γιος μου. Η Σερβία είναι ο Νόβακ και ο Νόβακ είναι η Σερβία. Έτσι πολεμούν την Σερβία και τον Νόβακ. Αυτός ο άνδρας, ο Σκοτ Μόρισον του οποίου το όνομα μιλάει από μόνο του, τόλμησε να επιτεθεί στον Νόβακ. Θέλησαν να τον ταπεινώσουν χωρίς καν αυτός να συμμετάσχει και να τον ρίξουν στα γόνατα. Και όχι μόνο αυτόν αλλλά ολόκληρη τη Σερβία. Είμαστε ένας περήφανος λαός που ποτέ δεν έχει επιτεθεί σε κανένα και απλά υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας.
Αυτή είναι η περηφάνια μας και αυτό κάνει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή με την συμπεριφορά του προς τους Αυστραλούς και τη χώρα που βρίσκεται. Οι Σέρβοι είναι περήφανοι και είμαστε περήφανοι για τον Νόβακ, τα ιδανικά του και βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ. Αυτή η πολιτική ολιγαρχία δεν θα περάσει σε εμάς. Αυτοί οι πολιτικοί δεν θα καταφέρουν τίποτα γιατί δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τον αθλητισμό».