Πανέτοιμος για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι κορυφής στην «Αρένα» κόντρα στην ΑΕΚ (19:00 Primetel 1/Live balla.com.cy) είναι ο Απόλλωνας ο οποίος πάει με έναν και μοναδικό στόχο στη Λάρνακα, για να ανοίξει την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς.
Κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου εύκολο κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα και μάλιστα στην έδρα της και με τα αγωνιστικά προβλήματα με τα οποία θα παραταχθούν οι «γαλάζιοι».
Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δεν υπολογίζει σε τρεις ποδοσφαιριστές που νοσούν με κορωνοϊο και είναι απομονωμένοι και σε άλλους τρεις που είναι τραυματίες και αναφερόμαστε στους Τζουμ, Πίττα και Μαλεκκίδη.
Αυτοί που πιθανότατα θα επιστρέψουν είναι οι Χάμπος, Αλμπάνης και Μαυρίας, ενώ είναι διαθέσιμοι και οι Ντιγκινί και Νόγιοκ. Για τον Γάλλο, ο προπονητής θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή.
Όσον αφορά το πλάνο του προπονητή «παίζονται» κάποιες θέσεις και θα ξεκαθαρίσουν ανάλογα με την ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών.
Για παράδειγμα δεξιά στην άμυνα είναι οι επιλογές του πανέτοιμου Φιλιώτη και του Μαυρία που είναι πιο έμπειρος από τέτοια ματς αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Αριστερά θα παίξει ο Χαμάς και στο κέντρο της άμυνας Ρομπέρζ και Κατελάρης. Ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια.
Ερωτηματικό αποτελεί και ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει την θέση του καθαρού αμυντικού μέσου. Αν είναι καλά ο αρχηγός Χάμπος Κυριάκου θα παίξει αλλιώς δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε τον Ολεξάντρ Νόγιοκ να παίρνει φανέλα βασικού.
Την τριπλέτα πίσω από τους επιθετικούς μάλλον θα την αποτελέσουν οι Ζράντι, Ίλιεφ και Αλμπάνης και στην επίθεση θα παίξουν οι Γιάνκα και Στορ.

Χρίστος Χρίστου