Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος για ότι αφορά την ομάδα της Λευκωσίας.

-Για το αήττητο σερί 11 αγώνων: «Δεν ξέρω πότε συνέβη ξανά, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα. Θα ήταν ευχής έργον να μιλούσαμε για το νικηφόρο σερί αλλά είχαμε αρκετές παραφωνίες λόγω των ισοπαλιών. Δεν στέκει όμως να λέμε αν δεν είχαμε τις ισοπαλίες διότι θα μπορούσες και να χάσεις όταν το σκέφτεσαι αυτό το πράγμα. Σε ένα πρωτάθλημα που ο κάθε βαθμός παίζει ρόλο στη βαθμολογική σου θέση, θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με το τι έχεις πετύχει».

-Για το κλίμα στην ομάδα: «Όταν είσαι σε μια ομάδα που δεν χάνει και ανεβάζει επίπεδο τις εμφανίσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι η ομάδα χτίζει στην ψυχολογία. Ο Ντονγκαλά λέει στο match program για τον  αγώνα με τον Άρη πως αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι στα αποδυτήρια είμαστε σαν αδέλφια, σαν οικογένεια. Αυτό μας βοηθάει στο γήπεδο και να παίρνουμε τα αποτελέσματα από την αγωνιστική εικόνα. Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ως ένα σύνολο ατομικών ποιοτικών ποδοσφαιριστών και εξελίσσεται σε ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα».

-Αν θα προλάβει ο Ντονγκαλά τον αγώνα με τον Άρη: «Θα το μάθουμε στην τελευταία προπόνηση. Χθες ακολούθησε μέρος της κανονικής προπόνησης. Οι δύο επόμενες προπονήσεις θα δείξουν αν θα προλάβει. Είναι εκτός ο Νταουσβίλι λόγω καρτών».

-Για Σαρφό: «Θα αναφέρεται το όνομά του μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Εγώ είπα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε κάποια προτεραιότητα, όπως είπα πως είναι ρευστό το σκηνικό. Δεν είναι όπως το καλοκαίρι που έχεις καθορισμένα κάποια πράγματα. Τον Γενάρη είναι διαφορετικά. Κάνεις ένα πλάνο, συμπληρώνεις τις προτεραιότητες σου κι εξαρτάται από διάφορους μεταβλητούς παράγοντες το τι θα προκύψει. Υπάρχουν προσθαφαιρέσεις τον Ιανουάριο, ας μην το ξεχνάμε και είναι πολύπλοκο ακόμη και οδυνηρό. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια προτεραιότητα ή άμεση ανάγκη για να τρέξουμε κάτι».

-Για την ένταση μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να ελέγχουν καλύτερα τα νεύρα τους κάποιοι πρωταγωνιστές, κυρίως από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του Ολυμπιακού τα είχε με τη διαιτησία, δεν υπήρχε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των διοικήσεων. Η κατάσταση, λεκτικά, όντως ξέφυγε αλλά αυτό δεν μας αφορά».

Για το θέμα της διαιτησίας: «Βλέπουμε ένα κλίμα να δημιουργείται μέσα από κριτική για τις επίμαχες φάσεις. Βλέπουμε πολλούς να τρέχουν να γράφουν άρθρα και να τοποθετούνται. Να αποδεικνύουν όλοι ότι είναι αντικειμενική και συνολική αντιμετώπιση κι όχι μεροληπτική. Το ΑΠΟΕΛ είχε το πιο ξεκάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου. Οι φωτογραφίες ήταν μέσα από το βράδυ, αλλά το στόμα ήταν κλειστό. Διαβάζαμε μόνο για τη φάση του Σάλι και συζητάμε εδώ και 48 ώρες. Όταν συζητάς κάτι για τόσο διάστημα, σημαίνει δεν είναι άσπρο μαύρο. Νιώθουμε ιδιαίτερα ενοχλημένοι για τη μη αντικειμενική προσέγγιση κάποιων πραγμάτων».

-Αν είναι λύση οι ξένοι VARίστες: «Η ιδανική λύση είναι να μην κρίνονται αγώνες από διαιτητικά λάθη. Ακούγεται ουτοπικό. Πάντα θα γίνονται λάθη».

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Κάναμε τα λάθη που μας αναλογούσαν. Είναι πολύ σημαντικό».