Ο Νταβίντ Καταλά υπολόγιζε και υπολογίζει ακόμη πως θα διεξαχθεί κανονικά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει σε αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, για να συμβεί το ίδιο για το παιχνίδι με τους «γαλάζιους» θα πρέπει να έχει, βάσει κανονισμών, δέκα κρούσματα για τον κατάλογο «Α».
Με δεδομένο λοιπόν ότι τα δύο κρούσματα θα αποδεσμευθούν λίαν συντόμως, απομένουν τέσσερα. Συνεπώς, θα πρέπει να προκύψουν άλλα έξι κρούσματα στις τάξεις της για να έχει η ίδια δικαίωμα στο να ζητήσει νέα αναβολή.
Κάτι τέτοιο πάντως δεν αποτελεί επιθυμία κανενός στην ΑΕΚ, είναι ωστόσο πραγματικότητα ότι το πλάνο του Ισπανού τεχνικού αλλάζει μέρα με τη μέρα. Αυτό που εύχεται και ελπίζει είναι να μην προκύψει οποιοδήποτε άλλο απρόοπτο, παρότι μέχρι το Σάββατο που είναι ορισμένο το παιχνίδι, έχουμε ακόμη… καιρό.
Το σίγουρο είναι ότι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, η ΑΕΚ θα πάει προς το παρόν με τέσσερεις απουσίες κόντρα στους «γαλάζιους». Κάποιοι εξ αυτών είναι βασικοί, υπάρχουν ωστόσο οι λύσεις για να καλυφθούν. Το θέμα είναι να μην αυξηθούν τα ονόματα στο απουσιολόγιο.

Ανδρέας Βεντούρης