Για τις επίμαχες φάσεις στους αγώνες της Δευτέρας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο αναλυτής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης.

Για το ΑΕΚΑνόρθωση: «Το παράξενο είναι ότι συζητούμε για μία φάση που δεν θα έπρεπε καν να συζητούμε γιατί είναι απλή. Στο γκολ της ΑΕΚ, φαίνεται με γυμνό μάτι πως ο Τρισκόφσκι είναι πίσω από την μπάλα ή στην ευθεία. Ο Ακοράν είναι πιο μπροστά. Φαίνεται πως είναι καλυμμένος, αλλά δεν μας έβγαλαν γραμμή. Ίσως γι’ αυτούς τους λόγους. Είναι θέμα του VAR οι γραμμές. Απ’ εκεί και πέρα, ο διαιτητής ήταν ανεκτικός σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Χάρισε κάρτες και στις δύο ομάδες. Η φάση του πατήματος του Τρισκόφσκι στον Ρισβάνη ήταν από κίτρινη μέχρι κόκκινη».

Για το Ομόνοια-ΠΑΕΕΚ: «Μία φάση έχουμε, στο 65’. Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι παίκτες της Ομόνοιας. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, συμφώνησε και ο VAR. Μόνο και μόνο ο τρόπος που επέλεξε να παίξει την μπάλα ο παίκτης της ΠΑΕΕΚ, ήταν παράβαση. Ύψωσε το πόδι του στον ώμο του αντιπάλου για να παίξει την μπάλα. Αν δεν υπήρξε επαφή, είναι έμμεσο. Αν έχει επαφή, τότε είναι πέναλτι. Φαίνεται πως στο παίξιμό του ότι βρήκε τον αγκώνα του Κακουλλή. Ο VAR όμως δεν μπορεί να υποδείξει για έμμεσο, παρά μόνο για πέναλτι».