Δίνουμε συνέχεια στην υπόθεση των Ακοράν-Ροσάλες, καθώς είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και απασχολεί σε τεράστιο βαθμό. Όπως είχαμε σημειώσει από το πρωί, η ΑΕΚ έχει γραπτώς την αποδέσμευση των δύο ποδοσφαιριστών της από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κι αυτό είναι ένα μεγάλο ατού που διαθέτει στα χέρια της, αλλά δεν είναι και το μοναδικό.
Είχαμε γράψει την Παρασκευή το παρασκήνιο με τους δύο προαναφερθέντες και το πως από θετικοί βγήκαν αρνητικοί, όταν είχαν κάνει επιπλέον PCR τεστ, προτού μεταβούν στο Νοσοκομείο.
Το εξαιρετικά σημαντικό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως η δειγματοληψία από τους δύο ποδοσφαιριστές που στάλθηκε σε τρία ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χημεία, έγινε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, δηλαδή την περασμένη Δευτέρα. Σε όλα βγήκε αρνητικό. Απλώς τα αποτελέσματα βγήκαν την επομένη.
Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα δεδομένα εάν οι παίκτες έκαναν νέες εξετάσεις την επομένη ή την μεθεπόμενη, μετά το πρώτο τεστ που έδειξε πως ήταν θετικοί. Κι αυτό για την ΑΕΚ θεωρείται πως είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στα χέρια της…
Ακολούθως, η ομάδα της Λάρνακας ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, τηρώντας της διαδικασίες κι αφού οι παίκτες της προχώρησαν σε νέο PCR τεστ, πήραν την γραπτή απελευθέρωση από το Υπουργείο την περασμένη Παρασκευή. Όταν την είχε στα χέρια της, τότε εξέδωσε και την σχετική ανακοίνωση…
Στην ΑΕΚ διαθέτουν όλα τα έγγραφα από κάθε χημείο, από το Νοσοκομείο κι από το Υπουργείο. Αν χρειαστεί, δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και για νομική μάχη, δηλώνοντας απόλυτη σιγουριά…!

Ανδρέας Βεντούρης