Ο καθηγητής διαιτησίας Γιαννάκης Κυπριανίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0. και ανέλυσε της αμφισβητούμενες φάσεις στο ντέρμπι ΑνόρθωσηΟμόνοια.
Στο 15ο και 16ο λεπτό
είχαμε δύο πατήματα από Αρτυματά και Μποτεάκ. Ο διαιτητής και το VAR δεν έκριναν ότι είχαν δόλο τα δύο πατήματα και αυτή είναι και η δική μου άποψη. Γι’ αυτό και δεν έγινε χρήση κάρτας.
Στο 29ο λεπτό είχαμε ένα πέσιμο του Λοΐζου στην περιοχή της Ανόρθωσης. Στην κανονική προβολή δεν υπάρχει η αίσθηση της παράβασης, όμως από τις επαναληπτικές προβολές φαίνεται πως υπάρχει επαφή από πίσω. Για εμένα σωστά δεν δόθηκε πέναλτι, γιατί τα ριπλέι μπορεί να σε παρασύρουν αν δεν δεις τη φάση από την κανονική λήψη.
Στο 45ο λεπτό ζήτησε πέναλτι η Ανόρθωση για ένα χέρι όμως η μπάλα χτυπά πάω ψηλά. Είναι στον ώμο και ακόμα πιο πάνω. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση.
Στο 57ο λεπτό σε φάουλ που έγινε στον Ουάρντα, ο παίκτης της Ανόρθωσης άρχισε να απαριθμεί πόσα φάουλ έγιναν στον ίδιο και τον Λοΐζου. Έπρεπε να δεχθεί κάρτα γιατί δεν γίνεται να κάνει υποδείξεις στον διαιτητή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε κίτρινη κάρτα, ενώ προηγουμένως μπορούσε να κάνει χρήση της κάρτας ο διαιτητής.
Στο 60ο λεπτό είχαμε ένα πέσιμο του Λοΐζου στην περιοχή της Ανόρθωσης. Είχε κάνει ντρίμπλα εκτός περιοχής και συγκρούστηκε με τον Ουάρντα που είναι τοποθετημένος ένα μέτρο εντός περιοχής αλλά ακίνητος. Ο Λοΐζου είχε όλο το περιθώριο να αλλάξει κατεύθυνση και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι. Αν ο Ουάρντα άνοιγε το πόδι του τότε ναι τιμωρείται, αλλά ο άνθρωπος δεν έκανε κίνηση. Και προς τιμή του Λοΐζου που δεν ζήτησε και πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση.
Στο 85ο λεπτό ο διαιτητής σταματά πλεονέκτημα της Ομόνοιας για να δώσει κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου. Έπρεπε να αφήσει την Ομόνοια να βγει στην αντεπίθεση, να ολοκληρώσει την προσπάθειά της και μετά να επιστρέψει να δείξει κάρτα.
Στο 90+1 έδειξε κίτρινη στον Κορέια.
Στο 90+2  έπρεπε να δοθεί φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Κορέια γιατί σταμάτησε υποσχόμενη επιθετική ενέργεια. Έπρεπε να αποβληθεί.