Ένας άνθρωπος ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα και της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy και ανέλυσε το μεγάλο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Για τον παλιό επιθετικό και νυν προπονητή  Κυριάκο Χαιλή ο λόγος ο οποίος έκανε λόγο για ένα ντέρμπι με ίσες πιθανότητες για την ανάδειξη του νικητή.
«Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι στο 50-50. Βλέπω την Ανόρθωση να έχει καλύτερη ψυχολογία για την ώρα, είναι σημαντικό αυτό αλλά δεν χαρίζει και τη νίκη. Τα ντέρμπι είναι ντέρμπι και όλοι οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται διαφορετικοί».

30/8/2019 Κυριάκος Χαιλής Προπονητής ΘΟΙ Λακατάμιας - YouTube
Μέχρι που βλέπεις να μπορούν να φτάνουν οι δύο ομάδες; «Η Ανόρθωση έχει δυναμική, είναι καλή ομάδα αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παλέψει για το πρωτάθλημα. Και το σημερινό ντέρμπι αλλά και τα επόμενα μέχρι το τέλος της α’ φάσης θα καταδείξουν κατά πόσον θα μπορέσει να είναι εκεί για να το διεκδικήσει. Σημαντικό είναι και για την Ομόνοια το σημερινό παιχνίδι. Θεωρώ ότι η Ομόνοια πρέπει πρώτα να κλείσει θέση στην 6άδα και μετά να δει πιο πάνω, αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος».
Ποιοι ποδοσφαιριστές πιστεύεις ότι θα είναι τα «κλειδιά» στο ντέρμπι; «Η επιστροφή του Ουάρντα είναι σημαντική, ενώ είναι σημαντικό να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα και ο Νοβότνι. Από πλευράς Ομόνοιας η παρουσία του Φώτη Παπουλή και η απόδοση του θα είναι καταλυτική για την ομάδα του».