Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ομόνοιας ολοκληρώνονται το βράδυ της Πέμπτης. Κόντρα στην Καϊράτ, στο ΓΣΠ, οι «πράσινοι» θα κυνηγήσουν την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa Conference League για να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι τα ευρωπαϊκά σαλόνια.
Το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ δεν μπορεί να κυνηγήσει την πρόκριση σε ένα όμιλο που υπήρχε η προοπτική διεκδίκησης της 2ης θέσης, όμως από μόνο του, το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται μήνα Δεκέμβριο στην Ευρώπη, αποτελεί επιτυχία.
Μετά το περσινό οδοιπορικό στους ομίλους του Europa League, η Ομόνοια αγωνίστηκε και φέτος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την ομάδα να επιστρέφει και καθιερώνεται τόσο σε Κύπρο και Ευρώπη.
Ο αγώνας της Πέμπτης θα είναι ο 23ος στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Αναμφίβολα, αυτή η τριβή έχει βοηθήσει αφάνταστα την ομάδα, μιας και από τέτοιου είδους αγώνες, μόνο κερδισμένος βγαίνεις.
Οι προκρίσεις κόντρα σε Αραράτ, Λέγκια, Ερυθρό Αστέρα και Φλόρα, αλλά και η νίκη στους ομίλους κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι οι στιγμές που ξεχώρισαν από αυτή την πορεία.
Στόχος, όλων είναι να έρθει ακόμα μια νίκη που θα βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει θέσεις στο UEFA Ranking, αλλά και να βάλει στα ταμεία της το ποσό των 500.000 ευρώ…

Ανδρέας Ανδρέου